Átlagsebesség - túloznak a bringások?

801-850 (1557 hozzászólás)

Elküldve: 2014.04.03. 22:28 covardale83 

• covardale83 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • V01 MTB BUDAPEST csapat

@XCode: Nem, az enyém 26-os. A hátsó (Kiniption) egy ballonosabb gumi,talán van akkora,mint egy 27-es outi,de 26-os felnire gyártották. Szerintem az egyik legjobb külső,univerzálisan használható. Úgy látom 30 felett már más dolgok is számítanak, nemcsak a gumi nyomás, ez egy összetett dolog. Akinek van elméleti ismerete,nyugodtan megoszthatja. :) Amikor megszületett ez az átlag, egy 29"-es haladt előttem,és nem hagytam le, ezért ajánlottam ezt a fajtát külön kategóriába. :)

Elküldve: 2014.04.03. 22:26 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

Pranksta barátunk huszonkilencessel közlekedik. Kérdeztem (valahol a 10. oldal táján), jobb-e a nagy kerekű járgány. Ilyesformán nyilatkozott: városban nem hátrány.

Elküldve: 2014.04.03. 22:13 XCode 

• XCode avatar

@covardale83: Köszönöm az adatot. (Annyira jó a Kenda Kiniption? Vagy a nagyobb nyomás számít?)

Nincs kifogásom a megkülönböztetés ellen. Tartok azonban tőle, huszonkilences MTB-vel kevesen bírnak, s még kevesebben írnak ide. De, mint mondtam, nincs akadálya a 26 és 29 kerékméret szétválasztásának. Hanyas vagy? Huszonkilences? Akkor írd a kerékméretet az adat után.

Elküldve: 2014.04.03. 22:11 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@covardale83: Nem a kerékmérettől függ az átlagsebesség, legalábbis a bringás erőnléte után a kerékszélesség és a légellenállás a befolyásoló tényező (mmint h montis testhelyzet vagy oútis) Szerintem nem számít, h 26 vagy 29, persze egy erdei ösvény más tészta, mert ugye a nagy keréknek kisebb a gördülési ellenállása, legalábbis rázós terepen...

Elküldve: 2014.04.03. 22:07 covardale83 

• covardale83 avatar

Új adat. Bp, budai rakpart Margit-híd és Árpád-híd közötti szakasza, 2,81 kilométer. Átlag: 28,7 km/h. Neuzer Comp Mtb. Tanúsító képeket feltöltöttem az albumomba. A kategóriákat tovább kéne bontani, MTB-szakágat 26 ill. 29-es kategóriára szerintem, úgy látom a 29-esek hasonlóan hatékonyak, mint az outi-cyclocross vonal. Amúgy is más az áttétel és a kerékméret. :)

Elküldve: 2014.04.03. 20:29 XCode 

• XCode avatar

@Donaukinder: Nem baj, ha "leveszi" az átlagot a tekergés. Így természetesebb. Az ember nem megy mindig hátszélben és völgynek lefelé.

Elküldve: 2014.04.03. 19:12 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

Üdv!

Egy rövidebb outi adattal tudok jönni: 70 km össztáv-33 átl.seb.

esetemben sajnos minden alkalommal leviszi az átlagot, mire kiérek a "tetthelyre", kb. 3 irányba tudok menni itthonról, minden irányba kb 15 km bringaút, kertváros ,város, falu attól függően, merre megyek..egyébként már megy a 37-38 as átlag(egyedül), már most jobb erőben vagyok, min tavaly nyáron :)

Mai pl.:(főúton) Martfű-Kunszentmárton-Martfű 40 km.- 37.1 átlag :)

Elküldve: 2014.03.31. 22:17 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Értem, de furcsállom ezt a divatot. Nyilván vannak terepkedvelők, nekik nem jó más, csak a vastagkerekű. Még városi utakon, rövidebb utazásra is jó lehet a monti: szittya útjainkon nem zötyög annyira, mint a vékony köpenyeken guruló kerékpárok. Lehet, hogy ez utóbbi szempont a döntő? Talán mégsem, mert túrabicajra is szerelhető szélesebb köpeny.

Elküldve: 2014.03.31. 22:10 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@ArtWolf: túúúúúúra... hosszúúúúú úúúúú betűvel...

Elküldve: 2014.03.31. 22:09 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: mert a monti a divat... Jó, az emberek azért már kezdenek rájönni, hogy egy turakecske (én itt elsősorban a trekkingekre gondolok), sokkal alkalmasabb az emberek 70%-ának, mivel soha nem mennek földútnál durvább terepre, és nem akarnak mindig 40-el repeszteni...

Elküldve: 2014.03.31. 21:56 XCode 

• XCode avatar

Figyelemre méltó számadatok:

Az adatközlők 46,7 százaléka terepjáróval, 20,3 százaléka túrakecskével, 33,0 százaléka országúti járgánnyal hajt. Valószínűleg ez az arány jellemző (általánosságban) a TestBike közösség tagjaira.

Vajon miért legkevésbé népszerű a túrakerékpár?

Elküldve: 2014.03.31. 11:10 XCode 

• XCode avatar

A legfrissebb eredmények rövid távon (< 100 km):

MTB 20,72 km/h (adatok száma 99)

Túra 24,11 km/h (adatok száma 43)

Outi 28,51 km/h (adatok száma 70)

A hosszú távú eredmények nem változtak.

Elküldve: 2014.03.30. 19:16 XCode 

• XCode avatar

@milanos: Köszönöm. Most már elég sok új adat van. Hamarosan újra kiszámolom az átlagokat.

Elküldve: 2014.03.30. 18:43 milanos 

• milanos avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Sziasztok!Tegnap délután én is gurultam kicsit!Mégcsak keresem a tavalyi erőm:)!azért igy is sikerült 70km-ert letudnom kényelmes tempóval 3,5óra alatt.üdv.

Elküldve: 2014.03.30. 17:12 XCode 

• XCode avatar

@messor: Nem számít az adatok kora, s egyelőre a megtett távolság sem. Ha valaki netán hosszabb úton elért eredményeit írná ide, annak természetesen örvendeznék. Ezekből van a legkevesebb.

Elküldve: 2014.03.30. 16:45 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

Én csak tavalyi eredményt tudok mondani a legjobb időm városban: 17.5km 38perc alatt.

Elküldve: 2014.03.30. 15:35 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Úgy legyen :)! Idén szeretném a távot 2 óra alatt vagy egy hajszálnyival azon belül teljesíteni. Nincs tétje, de nekem nagy öröm lenne.

Elküldve: 2014.03.30. 15:26 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Eredményeid - kiszámoltam - egy nap alatt 0,01 százalékkal javultak. Május tizenegyedikéig elérheted a 31 km/h. átlagsebességet. :)

Elküldve: 2014.03.30. 15:06 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Friss, még izzadós, vagyis ropogós adat :). Outi: 22,8 km, 49 perc.

Mindjárt itt van május 11., úgyhogy van mit javítani és hosszabb távokat menni, a lehető legkevesebb megállóval. Szerencsére most már rendelkezésre áll ideális edzőútvonal, hasonló szélirányokkal.

Elküldve: 2014.03.30. 14:01 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Kajlaszarvú kecskebak: ennek örülök, mert még mindig kevés adatunk van.

Jómagam is mentem "lánctalpassal": 82,62 km távolság (ebből 13,6 km homokos földút), 17,0 km/h átlagsebesség. Tegnap éjszaka hajtottam haza, mentem mint a meszes, üresek voltak az utak.

Elküldve: 2014.03.30. 12:11 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

Outi: 20,9 km, 46 perc alatt.

Elküldve: 2014.03.22. 19:42 XCode 

• XCode avatar

Ma a Csévharaszt környéki homoki erdőkben, erdei utakon mászkáltam. Összesen 70,3 kilométert hajtottam terepen. Átlagsebességem 11,8 km/h. A talajviszonyok változatosak. Helyenként megülepedett, nedvesebb homok: ezen lehetett "száguldozni". Másutt kiszáradt, laza futóhomok: többször is le kellett szállnom, mert elsüllyedt a gép.

Ezt az adatot nem veszem számításba (nem aszfalton elért eredmény), csak érdekességnek szántam.

Elküldve: 2014.03.18. 12:05 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@johnny336: Ja, úgy könnyű! :)

Elküldve: 2014.03.18. 11:51 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat

@XCode: szerencsém van, észak-dél-viszonylatban szelem át a várost, végig rakparton megyek a bringaúton. Reggelente minimális ellenállásba szoktam ütközni, hazafelé, szép időben már neccesebb, akkor kell egy kis őrültség. DE hát fiatalság, bolondság. Persze, a megfontolt kerékpárosból lesz az öreg kerékpáros.

Elküldve: 2014.03.18. 10:46 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@johnny336: Én pesten, ha csak 30-al megyek, nem szokott kijönni 25-ös átlag, csak olyan 23-24... 24 fölöttinek már örülni szoktam, bár nekem a napi km mennyiség 20 fölött van (van, h 40-50)

Elküldve: 2014.03.18. 09:53 XCode 

• XCode avatar

@johnny336: A pesti forgalomban ez rövid távon igen jó eredmény. Szükséges ehhez némi bátorság is, meg szerencse: kevés gyalogos és jó minőségű utak. (Mr. Chuck Norrisnak a kerékpárúton álmodozó bocskorosok sem jelentenek akadályt.)

Elküldve: 2014.03.18. 09:46 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s

@XCode: munkábajárás, 10 km távon, ha nincs viharos szél, mindig tudom hozni a 25-ös átlagot, 30-as utazóval, mindegy mivel megyek. De ez rövidtávnak számít.

Elküldve: 2014.03.18. 09:44 XCode 

• XCode avatar

@Mare: A "túlzók" - szerintem - rövid távú átlagaikat veszik alapul. Közönséges halandó is képes lehet rövid távolságon, mondjuk néhány kilométeren, 30 km/h átlagra, még vastagkerekűvel is.

Ha megnézed a táblázatokat, kiderül az igazság. A szélsőségek, a nagy kiugrások eltűnnek az adatok sokaságában. Széles köpenyeken guruló terepjáróval igen jó eredménynek számít, ha valaki 20 km/h fölött tudja tartani átlagsebességét 100 kilométernél hosszabb úton. Jó erőben levő ifjú emberek, kisebb csomaggal utazók képesek erre. A harminc fölötti átlag azonban legfeljebb versenyzőknek vagy Chuck Norrisnak sikerülhet.

Jómagam, szorult helyzetemben egyszer, 23 km/h körüli átlagot hajtottam Budapest és Monor között (kb. 40 km), s hozzá még kb. 9 kilométert homokos dűlőutakon kellett megtennem. A végén persze tátogtam, mint partra vont hálóban a hal. Szokásos utazósebességem ellenben 16-17 km/h hosszú távon.

Elküldve: 2014.03.18. 09:13 Mare 

• Mare avatar

@XCode: Én a montimat nem szabtam át, 26-os 2.75 col széles kerekek vannak rajta, és nincs könnyítve se semmi.Szerencsére ahol én tekerek ott a bicikliúttal nincs probléma, lehet rajta tekerni, de én így 10 km után elfáradok 30-as átlagtempó mellett. Tegnap suliba menet 25 körül jöttem, de olyan szembe szél volt, hogy egyszer megálltam egy percre pihenni.De a városban, ahol nem volt szél tudtam haladni rendesen.

Az országúti amivel megyek az se a legkomolyabb gép, 10 kiló körül van, kb 150.000-es árkategória, mert használt alkatrészeket vettem, de az én Balaton köröm nem tekinthető jó viszonyítási alapnak, ugyanis óránként egyszer legalább megállunk fagyizni, mert nem időt akarunk menni, hanem élvezni a tekerést.

Viszont van néha hogy indulok rövidebb(10-15 km) versenyeken, ahol 40-es átlaggal jövök, de az országútival van, aránylag jó minőségű úton, és a szintkülönbség kb 10 méter lehet.És a végére eléggé lihegek és elfáradok.

De a témához visszatérve biztosan vannak akik túloznak, nekem egy osztálytársam elvileg 50-el tud tekerni síkon egy 16 kilós acélvázas montival táskával a hátán.És, hát ez az osztálytársam nincs épp jó kondiban.

Azonban az a kikötésem még mindig él, hogy az élsportoló országúti bringások szerintem képesek lehetnek rá, mint Alberto Contador vagy Ryder Hesyedal. De ők ezzel kelnek és fekszenek. Plusz erre születtek.

Elküldve: 2014.03.17. 19:05 XCode 

• XCode avatar

@Mare: Néhány kivételes egyed, többnyire versenyző, képes terepjáróval is a harmincas átlagra. Sajnos nem emlékszem milyen távon hajtanak.

Ezen kívül át is lehet szabni a terepjárót, felszerelni rá könnyű, keskeny, kopasz gumikat stb. Kemény legény rövidebb távon (csomagok stb. nélkül) ilyen géppel futhat jó eredményt.

A komolyabb sebességnek egyébként a rossz utak is határt szabnak. Nem tudsz hajtani, mert gödröket kell kerülgetned, dobálják a kecskét az egyenetlenségek stb.

Mindent figyelembe véve, nagyon kicsi az esélye, hogy átlagember harminc körüli átlagot tartson hosszú távon terepjáróval. (Viharos hátszélben esetleg.) Hosszabb utakra egyébként is málhával indul a kerékpáros, ami újabb hátrány.

Elküldve: 2014.03.17. 18:38 Mare 

• Mare avatar

@XCode: Hát, a 30 átlagsebesség montival szinte biztos hogy túlzás, én 30 km/h átlagot a suliba megyek, ami 10 km, és azalatt is elfáradok, igaz, ennek a végén van egy szép domb, de mondom, 10 km-nél többet én nem nagyon tudnék tekerni 30-al, afölött meg biztos nem. Országútival már más a helyzet, ott a Balaton kört(200 km) 10 óra alatt teszem meg, de ebben benne van egy bő órás ebédszünet plusz néhány fagyizás(kb 10, ami mondjuk megint egy bő óra). Így ha jól számolom akkor 25 km/h-s átlagsebességet teljesítek, és nem fulladok ki a nap végén, úgyhogy szerintem országútival lehetséges, de én minden nap biciklizem minimum 20 km-t. De azzal a montival ami nekem van, csodálkoznék ha valaki(közember, nem profi sportoló) bírná a 100 km-t 30-al.

Elküldve: 2014.03.17. 18:38 XCode 

• XCode avatar

@Tubakka: Ez már az igazi tavasz. Érkeznek az adatok. Ha több is összegyűlik, újra számolni fogok.

Kérlek benneteket - akinek több gépe is van - tegye hozzá a beszámolóhoz, melyik kecskét hajtotta. Köszönet mindenkinek.

Elküldve: 2014.03.17. 18:26 Tubakka 

• Tubakka avatar
  • Dunaújváros BC csapat
  • Dunaújváros BC csapat

@Tubakka: Igaz ez még tavaly Augusztusban volt de idén is tervezem és szeretném kevesebbre überelni az időt....

Elküldve: 2014.03.17. 18:24 Tubakka 

• Tubakka avatar
  • Dunaújváros BC csapat
  • Dunaújváros BC csapat

Sziasztok! Kis teljesítmény imfo, döntsétek el minden adatok kielemzésével az átlagokat és mi egyebet.... Dunaújváros-Siófok reggel 5h10-kor indultam 8h34-re értem oda 91.96km volt a táv.... Onnan Balatont körbe majd vissza Dunaújvárosba! Teljes táv 393.70km és a tiszta kerekezési idő amit az órám mért 15h45min a pihenéseket is bele számolva késő este 23h35min-re értem haza! A teljes idő alatti átlag 24.96 max. sebességem volt 64.06km is Tihanyban :) További szép napot H.Tibor alias Tubakka :D

Elküldve: 2014.03.17. 17:15 XCode 

• XCode avatar

@gentile: Ha már nem fenyeget a teljesítés kényszere, nyugodtan vissza is teheted azt a sebességmérőt. Te döntesz, nem a műszered mondja meg, mennyivel haladj. A műszer mér, tájékoztat, nem pedig előír. Remélem, nem sérti érzéseidet, ha tréfásan felteszem a kérdést: Mi lesz, ha nem sikerül idén a 10000 kilométer? Kicseréled a kerékpárodat egy ókori járműre?

Ha pedig mégis elragadna a hév, jusson eszedbe a következő (nem kerékpáros, de ide illő) szállóige: Nincs még egy olyan zenész, mint én. Az összes többi vagy jobb vagy rosszabb.

Elküldve: 2014.03.17. 15:14 gentile 

• gentile avatar
  • sima XC-s

@XCode: Üdv Mindenkinek! Én idén leszedtem a bringámról a 15 funkciós kilométerórámat, és kicseréltem egy 15 éves 3 funkciós cuccra, ami nem méri az átlagsebességet. Az okok a következőek: Sajnos a tavaly megtett 6200 km alatt teljesen szétment a bal térdem a folyamatos, kényszeres erőlködések során, hogy növeljem az átlagsebességemet, illetve szinten tartsam. Állandóan a kilométerórát bámultam, hogy mennyi az átlagom, amikor "megfogott egy piros lámpa" akkor tiszta ideg voltam, hogy ezt hogy hozom be, ment a nyeregből kiállás stb. Most, hogy leszedtem sokkal békésebb minden, elmúlt a tekerési kényszer, nagyobb a szabadság érzés, ha értitek mire gondolok.....Amúgy idén 10000 km-et tervezek letekerni.

Elküldve: 2014.03.16. 15:38 XCode 

• XCode avatar

@jose costa: Ezek szerint ma mindenki vitorlázni volt. Hátszelet!

Elküldve: 2014.03.16. 15:15 jose costa 

• jose costa avatar

Hali! 45km-t tekertem pont két óra alatt 26-os montival... sztem hoztam az átlagot...

Elküldve: 2014.03.16. 14:59 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Fárasztott eléggé, de jó volt. Addig megpróbálok hártyát növeszteni a hónom alá :D.

Elküldve: 2014.03.16. 14:54 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Ezek szerint - ellentétben a népdal szövegével - tavaszi szél nem csak vizet áraszt, hanem kerékpárost is fáraszt... (illetve hajt). Legközelebb vond fel a vitorlát is. :) Köszi az adatot.

Elküldve: 2014.03.16. 14:30 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

Egy kis oútista adat: 50 km, 2 óra 5 perc alatt a Leányzóval. Néhány megállással, a nyeregben töltött időt igyekeztem nem "turistáskodós" tempóban megtenni. Nagyrészt igen erőteljes oldalszél, illetve odafele egy 1 km-es szakaszon igazi szembe szél, 42-19-es áttétellel 15-16 km/h volt a "sebességem" :). Visszafele ugyanitt 60-nal jöttem...

Elküldve: 2014.02.16. 20:14 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Hiába az elmélet és a bizonyítás, más a gyakorlatban tapasztalni a gördülési ellenállásról leírtakat. Nem állítom, hogy nem gurult jobban a kecske, lényeges különbséget azonban nem tapasztaltam. Mondjuk ezer méteren nyertem három métert. Hosszabb úton természetesen ez is számít.

Sajnos nem szerelhetek fel vékony gumikat, mert homokon azonnal elsüllyednék. Inkább lassan, de nyeregben!

Ha megérjük, meglátjuk, miként változik éves átlagsebességed. Nagyságrenddel bizonyosan nem javul vagy romlik. Jó esetben 1-2 km/h-val, de (szerintem) inkább csak tizedekkel. Sokkal keményebben kell edzeni, szenvedni a jelentős javulás érdekében.

Elküldve: 2014.02.16. 19:54 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Így voltam én is az idei első országúti körömön. "Koppra" fújt gumik és nem igazán tudok jobban teljesíteni a tavalyi eredményeimhez képest. Pedig a holt szezonban is tekeregtem, nem igazán álltam le. Év végén úgyis kiderül :).

Elküldve: 2014.02.16. 19:04 XCode 

• XCode avatar

Kísérleti menetben voltam ma. Keményre fújtam a gumikat (elöl 3,5, hátul 4 bar), hogy lássam, javul-e ezzel az átlagsebesség. Úgy tűnik, nem jelent szinte semmit a kőkemény gumi, legfeljebb jobban ráz a bicaj, no meg homokon jobban hányja a farát. Ötvenkilenc kilométeren, benne egy kis terep is: 15,95 km/h. Szóval a vastagkerekű nem a sebesség bajnoka.

Elküldve: 2014.02.15. 23:12 XCode 

• XCode avatar

Köszönöm, fiúk! Úgy látom sokakat kicsalogatott a jó idő. Holnap, ha a kerékpárosok védőszentje is úgy akarja, magam is útra kelek. (Ha valaki nem tudná: Madonna del Ghisallo vigyázza kerekeinket.)

Elküldve: 2014.02.15. 18:21 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

Uff!

Akkor én is :) 37 km, 32es átlag max 54

első outi edzés ecske.. idén, elég mokány szél volt.

Elküldve: 2014.02.15. 17:54 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Kezdjük egy kis terepjárós adattal, az idei év első tavaszias napján.

Tehát:

• táv: 32,96 km
  • (nettó) menetidő: 1 óra 25 perc
  • óra szerinti átlag: 23,1 km/h

Lábjegyzet: pacsi az outis kollégának :).

Elküldve: 2014.01.03. 18:47 XCode 

• XCode avatar

@horika: Köszönöm. Ellenben csökkent a teljesítményem az előző évhez képest. :)

Elküldve: 2014.01.03. 18:37 horika 

• horika avatar

@XCode:

Gratulálok,szép teljesítmény.

Elküldve: 2014.01.03. 18:34 XCode 

• XCode avatar

Az elmúlt évben (2013) 5430 kilométert gurultam, 364 órát töltöttem nyeregben. (Mielőtt valaki megkérdezné: nem egyhuzamban!) A számított átlag 14,91 km/h. (Az előző, 2012. évi átlagom 14,93 km/h volt. Hiába, na! Öregszem.)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!