@XCode: Én a montimat nem szabtam át, 26-os 2.75 col széles kerekek vannak rajta, és nincs könnyítve se semmi.Szerencsére ahol én tekerek ott a bicikliúttal nincs probléma, lehet rajta tekerni, de én így 10 km után elfáradok 30-as átlagtempó mellett.
Tegnap suliba menet 25 körül jöttem, de olyan szembe szél volt, hogy egyszer megálltam egy percre pihenni.De a városban, ahol nem volt szél tudtam haladni rendesen.
Az országúti amivel megyek az se a legkomolyabb gép, 10 kiló körül van, kb 150.000-es árkategória, mert használt alkatrészeket vettem, de az én Balaton köröm nem tekinthető jó viszonyítási alapnak, ugyanis óránként egyszer legalább megállunk fagyizni, mert nem időt akarunk menni, hanem élvezni a tekerést.
Viszont van néha hogy indulok rövidebb(10-15 km) versenyeken, ahol 40-es átlaggal jövök, de az országútival van, aránylag jó minőségű úton, és a szintkülönbség kb 10 méter lehet.És a végére eléggé lihegek és elfáradok.
De a témához visszatérve biztosan vannak akik túloznak, nekem egy osztálytársam elvileg 50-el tud tekerni síkon egy 16 kilós acélvázas montival táskával a hátán.És, hát ez az osztálytársam nincs épp jó kondiban.
Azonban az a kikötésem még mindig él, hogy az élsportoló országúti bringások szerintem képesek lehetnek rá, mint Alberto Contador vagy Ryder Hesyedal. De ők ezzel kelnek és fekszenek. Plusz erre születtek.