A legfrissebb adatok rendelkezésre állnak: rövid távú eredmények és hosszú távú eredmények.
A legfrissebb adatok rendelkezésre állnak: rövid távú eredmények és hosszú távú eredmények.
@greenbelt: Kedves Barátom! Csatlakozom hozzád: Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok. (Jövő évre folyamatosan növekvő átlagsebességet...)
@XCode: Tisztelt Barátom! Tisztelt Bringások! Ezen a fórumon szeretnék mindenkinek Áldott Karácsonyt és Szerencsés Újesztendőt Kívánni!
-ja és 7 fok van.asszem elindulok egy kicsit örömködni -
@tatabike: Saját tapasztalataim alapján kijelenthetem hogy éves szinten 8-9 ezer km (nekem ennyi az éves adagom) még nem megeröltető és nem is kell hozzá élsportolónak lenni, bár ehhez már kell némi gyakorlat.
@Zoltán-san: Mit nyertem? Dióillatú bajuszpedrőt Zoltán-san ajánlásával? :)
Mostanában ritkán járok hegyekben. Nagyobb emelkedőkön én sem legénykednék.
A napokban rettentő szél fújt, néha olyan érzésem volt, nem haladok egy tapodtat sem. Átlagsebességem 8,6 km/h volt 23 kilométeres távon, 38/28-as áttétellel.
@XCode: Nyertél! Ez a táv nekem 8h 9perc alatt sikerült, igaz volt benne 734m szint, visszafelé pedig legtöbbször szembeszél.
@faktum1: Köszönöm. Érkeznek az adatok, koskormányos járgányok tulajdonosaitól is. Ahogy Hofi mondotta volt: jó a közönség...
Országútival az utolsó tekerés 60 km-en 30km/óra. Általában kisebb távokon (30-50) szoktam tartani a 30-32es átlagot. A legtöbb egy 20km est időfutamszakasz, kb szinte egyenes tüköraszfalt, ott 34 volt enyhe oldalszéllel.
@peterszakszon: Köszönöm. Minden adat jól jön. Újra számolok majd december vége felé. Komolyabb változások már nem várhatók, ellenben az adatok megbízhatósága növekszik.
Berkenye-Nagynyárád 273km 13 és fél óra alatt. Ez 20 km/h Gyakorlatilag sík terep, csak az elején és a végén volt lejtő-emelkedő. Aszfalton nyomtuk, 26"-os montikal. Az 1,6-ostól a 2,0-ig változó volt a köpenyek szélessége, no meg a mintázata is. 4-5 alkalommal álltunk meg kajálni, farpofát regenerálni.
@tatabike: Nem török pálcát senki fölött. Annál is inkább, mivel legtöbb bicajos ismerősöm is dicsekszik kiváló eredményeivel, és nincsen okom kételkedni jóhiszeműségükben. Más dolog azonban felpattanni a kecskére, viharos sebességgel robogva megtenni 20-30 kilométert, és megint más feltornyozott csomagokkal órákon át, kitartóan tekerni. A hosszú távon pedálozók, legalábbis a tapasztaltabbak, már visszafogottabban nyilatkoznak.
Egyébként az idő mindent megszépít. A horgász által fogott tenyérnyi halacska kilós ponttyá növekszik az évek során. Nem áll emögött, szerintem, semmi túlzó szándék. Az ember felejt. Már nem emlékszik, mennyit mutatott a mérleg...
@XCode: Neked az elismerés, nem is néztem az adatlapodat. Remélem én is hasonló szinten tolom majd, ha abba a korba érek. Az biztos, hogy amíg rá bírok ülni, addig tekerek. Szerintem ne foglalkozz a "hihetetlennek tűnő" átlagokkal, mert tapasztalatból mondom, hogy 95%-ban nemcsak annak tűnnek, hanem valóban légből kapottak, vagy legalábbis erősen túloznak. Példa van rá rengeteg, saját is. Gyakran eljárok túrázgatni kisebb-nagyobb csoportokkal, ahol mindig van valaki, aki úgy érzi, megváltja a világot, és majd ő... az első emelkedőig. Azért írtam a 95%-ot is, mert kb. ez a helyes arány, saját tapasztalat. Sok emberrel tekertem már sokfelé, és valóban 5% körül volt azoknak a száma, akiknél nem csak a duma volt, hanem teljesítmény is a szöveg mögött, néha úgy hívom az ilyet, hogy "van fedezete" :). A kedvencem az a fajta, aki hall rólam vagy valamelyik hasonszőrű elvetemült haveromról, eljön a túránkra, rákészül, hogy Ő majd... és majdnem, de aztán mégsem, általában hazavonatozás a vége a részéről, és többet nem látjuk. Nem baj ez, sőt, én azt is elismerem, hogy sokkal egészségesebb az a fajta kerékpározás, amit Ő csinál, hogy évente elkarikázgat 500-1000 kilcsit, esetleg kétezret. Amit én művelek, az állatság, és túlzás, és értelme sem sok van, de olyan ez már, mint a drog, és folyton túladagolja az ember.
@tatabike: Tiszteletem! Már éppen búnak hajtottam volna a fejem: nem tudom feltenni a koronát művemre. Szeretném teljessé tenni a táblázatokat, ehhez pedig adatokra van szükség. Különösen örülök, ha túrakecskék és országúti bicajos jelentkeznek.
Ami a teljesítményedet illeti, nem mondhatok mást: kiváló. Szeretnék én is húszezer kilométer hajtani évente, s ilyen átlagsebességgel. (Mivel már öregecske vagyok, nekem tovább tart...)
@greenbelt: Hideg volt, mozgás nélkül odafagytál volna a nyereghez... És még nincsen is tél, csupán őszutó. A jeges évszak december végén kezdődik. Emlékszem tavalyi képeidre: gurultál a hóban, mi több, el is estél.
Egy-két napja jómagam is igyekeztem, pedig nem is volt hideg. Nem vittem magammal esővédő felszerelést. Odahaza dőlt belőlem a víz. Mintha nem is az őszi erdőből jöttem volna, hanem a Hanság posványának mélyéből. Habár szeretem az őszt, az ilyen élményeket azért elengedném.
Tavasztündér pedig messze van. Míg mi itthon két keréken küzdünk az utakon, a korán leszálló téli alkonyatban, esőáztatta ruházatunk lobog a fogas szélben, Ő valahol a déltengeri szigeteken időzik. Nekünk is oda kellene menni. Bűvölően kék tenger, tornyos nagy felhők, pálmák, kókuszdió...
Nem tudok kerékpáros filmet előrántani tarsolyomból. Kérjük a fiúkat, ha olvassák, mellékeljenek néhány hivatkozást. Lehetőleg tavaszi, nyári kerekezésről.
@XCode: Én 20ezer kilcsi körül tekerek évente. Mondhatom talán, hogy bírom a strapát. Futár is voltam. Ezek valós távok és idők, nekem már nem kell bizonyítanom senki előtt, azt gondolom, meg nem is akarok. Szóval ítéld meg ahogy akarod.
360km/16óra, ebből 13 óra tiszta tekerés, 3 óra pihenő, slick gumis túra-mtb, csomag nélkül. 250km/11óra, ebből 10 óra tiszta tekerés, 1 óra pihenő, slick gumis túra-mtb, csomaggal. Mostanában 25km-re járok melózni (XVI. - Pilisborosjenő viszonylat), télen/nyáron, trekkinggel 45 perc, kontrás SS-sel 50 perc, erős pofaszél +5perc, hátszél -5perc. Tavaly áthúztam a Vértesen egy 12 kiló összsúlyú monoportert egy 42/15 áttételű kontrással, egy túrázos társasággal. Nem rám kellet várni...:)
@XCode:ja valami jó bringás film linket dobhatnátok fel. az idei tour de france-t már végignéztem.
@XCode: trekkeltem ma 24,4 es átlaggal, 37 km-en. szomorú,de nyakunkon a tél. már most hiányzik az októberi nyár. mi lesz velünk tavaszig?
@XCode: Rossz gumikon :). Az első gondolatom lett volna a helyes, a Czar. Mindig az első a jó nálam, az válik be nagy százalékkal.
@NorBEE300: Köszi. Miféle gumikon gurultál? Olvastam a Lugano dicstelen elhalálozásáról.
@XCode: Mai termés a piros szúnyoglábúval :).
51,6 km, 1 óra 54 perc alatt.
(hetek óta nem sokat, inkább semmit nem tekertem...)
@XCode: Az igen szép távot teljesitettél!Valóban az idő most a legjobb a bicajozáshoz ideális,nem bánnám ha még sokáig ilyen maradna!üdv.
@milanos: Köszi. Ezt hosszú távú pedálozásnak veszem.
Jómagam is hajtottam: 125,7 km. 7 óra 30 perc. 16,8 km/h átlagsebesség. Emberemlékezet óta nem volt ősz derekán ilyen jó idő.
Sziasztok!Kihasználtam a jóidőt!Mai tekerésem:96,5km,23,4kmh átlaggal!üdv.
@ArtWolf: nincs androidos telefonom, régi Nokia telefont használok, tud .gpx-be logot rögzíteni és bírja akár 10-12 órán át, ezt fel tudom tölteni a Stravára. A Polar órám szintén .gpx-be (és a pulzusadatokat, pedálfordulatot, sebességet .hrm fájlba) rögzít, ez szintén feltölthető. Sőt, egy apró tool nekem automatikusan feltölt mindent a Polar logokból, Tcx converternek hívják, nagyon praktikus és egyszerű, csak ajánlani tudom.
@semmiho: nekem ezekkel a gps alapú alkalmazásokkal annyi a bajom, hogy kb 1-másfél órát bír a telefonom gps-t használva (én az edmondo-t használtam, az se rossz amúgy), de a túráim általában hosszabbak, városban meg minek méregessem? (néha beírom ide, de csak akkor, ha sokat megyek egy nap alatt és jó az átlagom)
@semmiho: Többségünk egyszerű (talán mondhatom: hétköznapi bringás). Aki komolyabban veszi a kerékpáros sportot, nyilván nem az itt összegyűjtött adatok, illetve az abból számolt átlag alapján méri le teljesítményét. Sokan közülünk - magamat is beleértve - hosszú távon nem képesek huszonnyolcas átlagra.
Az adatok hitelességét nem vizsgálom. Ha netán akad is túlzó eredmény, az átlagot a kis számú szélsőség alig befolyásolja.
Az általad megadott link igen hasznos. Akik gyanakodva szemlélik az itt közölt furcsa táblázatokat, jó hasznát vehetik egy komoly alkalmazásnak.
Én azt mondom, van annak egyszerűbb módja, hogy lássuk, ki hol és hogyan megy, sok specifikus oldal létezik erre, ahol nem "bemondás alapján" dől el az átlagsebesség. ;) Erre az egyik legjobb jelenleg a Strava talán és nem kell hozzá más, mint egy olcsóbb androidos telefon beépített GPS vevővel. Furák ezek a kategóriák; személy szerint én montival szoktam aszfaltos "pörgetős" edzést végezni és általában 28 fölötti az átlagom, természetesen ebben nincs szintemelkedés szinte semmi. Szintén aszfalt, egy kis heggyel pl. 25.6-os átlag úgy, hogy 2 hegyet megmásztam Visegrád felé. Ez milyen lenne országúti bicajjal? A log nyilvános, nem "bemondás alapján" írom:) http://app.strava.com/activities/83878103
Strava abban is jó, hogy a felvitt szegmentesen mutatja az átlagsebességet. Használjátok! ;)
@greenbelt: Köszönöm. (Mentem volna én is, de sajnos lemaradtam.)
@XCode: trekkeltem egy 67 km-t ma 26,34 -es átlaggal. jöhet tél de bicajozni akkor is jó:).
@XCode: :) szép. bevallom amúgy, utálom a "steady state" jellegű tekeréseket, de néha "rá vagyok kényszerítve", ha a partner nem szeret intervallozni. Utóbbi azért mókásabb, sokkal.
kamáslit kell szereznem majd mondjuk, mert a lábfejem hófehér és totál érzéketlen volt az elmúlt napokban.. (bár a chain nova kissé szellős, 20 fokban már fázol benne..)
@kbmpi: Köszi. (Uram, ha ezt a kerékpárt megveszi, reggel felül rá Pesten, délben már Szolnokon lehet. És mifenét csinálok én délben Szolnokon?)
Jómagam is hajtottam: 94 km, 5:51 óra (16,1 km/h átlagsebesség). Kell már a melegebb felszerelés, pedig még csak őszelő van.
update-ek. 70 km-en 32es átlagocska a Liliommal. 70 km-en 31es átlagocska a Corallal. 65 km 32-es szintén a Corallal.
Sajnos kedves Liliomot nem sűrűn látom mostanság. Sux to be at medschool.
@NorBEE300: Már azt hittem, mindenki eltette télire kerékpárját. Köszönöm! Ráadásul túrakecske.
Budapest környéke - lóg az eső lába. És a jókedvem még mindig tart.
Túrabicaj kategóriában szeretnék nevezni.
Miami - erős napsütés, London - eső, Kunhegyes - erős szél :).
@XCode: óóó, ha lenne olyan áttételem... :) én szembeszélben is 42/18-al (asszem) nyomom, nem lassíthatok 30 alá, nincs rá időm...
@ArtWolf: 22,54 kilométert gurultam tegnap, átlagsebességem 12,88 km/h. Egyik irányba segített a szél, a másikban viszont csak 28/22 áttételen tudtam hajtani. Várom már a csendes őszi időt.
@XCode: iszonyat volt... egy-egy keresztutcából jövő széllökésnél úgy éreztem, h ledob a bringáról. néha azt éreztem, h na most esek a busz alá... aztán valahogy mégsem...
@ArtWolf: Köszi. Valóban nagy szél volt. Ha nincs nálam a lakat, talán fel is kap... Lámpák ellen viszont nincs orvosság.
Tegnap Budapesten belül Újpest - Csömör - Újpest - Csepel - Újpest útvonalon 60,6 km 2 óra 19 perces menetidő 26,2 km/h átlag iszonyat szélben, rengeteg lámpa által lassítva.
A legfrissebb eredmények rövid távon (< 100 km):
MTB 20,90 ± 4,95 km/h
Túra 24,29 ± 4,50 km/h
Outi 28,38 ± 4,15 km/h
A legfrissebb eredmények hosszú távon (> 100 km):
MTB 16,20 km/h ± 2,33 km/h
Túra 21,68 ± 2,58 km/h
Outi 25,70 ± 4,22 km/h
A táblázatok is megújultak.
@Fixy: Köszi. Az ebéd miatt tervedet sajnos csak 120 százalékosan tudtad teljesíteni... :)
Mai napi termés: Jászberény/Jászárokszállás/Vámosgyörk/Atkár/Gyöngyöshalász/Gyöngyös Gyöngyösön egy ebéd majd vissza. 71km/23.6átlag/3óra01perc
@kbmpi: Aha! Így érthető. Ölts magadra védőfelszerelést.
(Beteg panaszkodik. - Valahogy nem találom a helyemet: nem tudok aludni, hol melegem van, hol fázom... - Talán próbálkozzon altatóval, esetleg vegyen vékonyabb vagy vastagabb takarót felváltva. - Jaj, doktor úr, hagyjon már a hülyeségeivel! - Aha! Ez a maga baja: ideges!)
hideg: hogy fázok a bicajon, tknyos vagyok utána 2 napig, meg néha kicsit hőhullámos. :) 38 fokban nagyon elememben voltam, de ez az idő, ami van, rövid ujjú mezben már nagyon sz.r, így a megoldás az lesz, hogy hosszú felsőt kell szerezni, vagy venni a száziban v kínaiban sima harisnyát és abból karmelegítőt fabrikálni. :)
@milanos: A túrakecskék és tulajdonosaik is kitesznek magukért. Köszi!
@kutykurutty: Ez jó kis menet volt. Magam is jártam már ezen az úton, de jóval lassabban. :(
Az idő dél tájban még a nyarat idézi, hajnalonként és alkonyattal azonban már az ősz hűvössége jellemző. Ilyenkor jó kerekezni.
@XCode: Sziasztok. Múlt hétvége montival Tahi-Pilisvörösvár át a Pilisen: 39,5km 1 óra 58 perc, tehát kb 20km/h átlag. Emelkedés 890m GPS szerint. Kb. az út harmada turistaút, kétharmada aszfalt. Számomra a hőmérséklet most kezd optimálissá válni, délben azért még meleg van.