@Donaukinder: Itt Budapest környékén leginkább a hegyekbe lehet menni. Én azonban az Alföldet kedvelem, s az eléggé messze van. Legalábbis a jobb helyek.
@Donaukinder: Itt Budapest környékén leginkább a hegyekbe lehet menni. Én azonban az Alföldet kedvelem, s az eléggé messze van. Legalábbis a jobb helyek.
@XCode: az már szép táv..:)én összesen mentem ennyit a hétvégén kb.
Köszönöm mindenkinek az adatokat. Most megint sok gyűlt össze, érdemes lesz újra számolni. Hamarosan megteszem.
Jómagam is mentem ma egy nagy kört: 160 km (fele út széllel szemben), átlagsebesség 15,9 km/h.
@XCode: igen, jók a számaid, legalábbis nekem is ez az elfogadható. Sima úton, normális szélben 22km/h, a Bükkben Eger-Miskolc között a legmeredekebb részeken 8km/h, lefelé max. 40km/h (erősen fékezve persze).
A csapásszám az állandó, egyszer lemértem, 70/perc.
A bicikli egy Kross crosstrekking, 54mm széles Continental City Contact kőkeményre fújt gumival, lecserélt MTB (22-32-42) hajtóművel.
Üdvözlet!
országútihoz : 50 km ,35ös átlag egyedüli tekerés ebéd után.
Üdv!
Szolgáltatnék újabb átlagot,most 9 fővel mentünk,93 km-en 31-es átlagot,de ebből a fele banda kb 15- éves volt :)triatlonos növendékek (az átlagsebbeséges táblázatnál volt szó outis lányokról,ha jól rémlik?hát volt egy 15 éves leanyzó velünk,tiszteletet érdemel,végig nyomta velünk becsülettel,elöl is ment rendesen :) )
nekem összesen 120 volt oda-vissza ugyanezzel a 31 es átlaggal(bringajárda)
@annusgabor12: Köszi! Kiváló eredmény. Ha jól számoltam 28 km/h körüli.
hali én 150 km-t tekertem kb 30 fokban enyhe hol szembe szélben hol oldalszélben mtb-vel 26x1,75-ös gumikon 5:15-alatt még tavaly idén még nem mértem
@Sanyi78: Üdv a csapatban! Adataid bekerültek a dobozba. Idővel majd frissítem a táblázatokat is.
Ami a harmincötös átlagot illeti, aligha hosszabb távra vonatkozik. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen vasemberek, de bizonyosan nem az átlagot képviselik. Hétköznapi terepjárós örül, ha 50 kilométeres úton húszas átlagot teker. Hosszú évek óta vezetek naplót a megtett útról és sebességről. Ebben minden benne van: bevásárlás, országúti menet, erdei kószálás stb. Ezernél jóval több adat. Minden évben kiszámolom az átlagot, az éveset és a sokévit is. Az eredmény 14,8 km/h körül ingadozik.
@XCode: Hello! Én 70 km.-t 160 perc alatt tettem meg. Műúton terepkeróval, terepgumival. Sajna nem volt más gumim, így ezzel mentem. Kőkeményre felpumpálva. Volt néha egy kis szembeszél is, de azért tekertem. 35 éves vagyok. Évi 2000-t tekerek átlagban. Sajna bedöglött a km. órám, de szerintem a 20-25 km/h-t tartani tudtam.
Korábban láttam képeket, hogy sokkal alapabb mtb-k, mint azenyém valaki átlagban 35-el tekert. Őszintén szólva minden elismerésem, de hosszú távon azt hogyna tudta tartani?
@janijani: Rákérdeztem egy üzletben: hogyan állnak alkatrészekkel stb. cyclo ügyben. Sehogy - mondá az eladó -, de rendelni ezt-azt lehet. Ezek szerint nem sokan gurulnak idehaza CX géppel. Nyilván az a kevés is épített kecske, hacsak nem rendel valaki külföldről kész járgányt.
lehet építeni kéne fitness vázból eggyet, (cyclo vázak pézesek nekem) arra lehetne canti féket rakni, és nem lenne gond sárral se
@Donaukinder: Gyorsan utánanéztem. Ezt írják külföldi fórumokon: az igazi cyclo, az eltérő geometria, a szélesebb gumik, a nagyobb tömeg miatt, valamivel lassúbb, mint az országúti. Ennek ellenére 32 km/h körüli átlagokat emlegetnek. Rövid távon igaz lehet.
@XCode: Természetesen alkalmas,dolgozni is azzal jártam a télen,hóban,sárban,jégen latyakban,ezek keverékén nagyon jól kezelhető(jobb,mint egy hegyikerékpár) Homokban,valószínűleg elvérezne gyorsan,pont a vékony kerék miatt,ugye nem tud "felfeküdni",ami meg homokban pont kell,bár ott nem próbáltam. Egyedül a felütés a probléma,de ezért vettem vastagított oldalú külsőt,párszor koppantottam is de nem vágta ki a belsőt, a menők meg pont emiatt használják a terepszingót..:)
@Donaukinder: Ezek szerint hétköznapi közlekedéshez is alkalmas a cyclo. Gondolom, eléggé fürge, és nem ijed meg egy kis tereptől sem. Azt azért nem hiszem, hogy laza talajokon is helytállna. Homokban vékony gumival biztosan elakad.
Üdv!
én cyclokrossal edzettem január-február-márciusban a retek időben hóban sárban...egy régi acél vázas puchot szereltem fel 35 ös conti defektvédős gumival 2,5-3 báron használtam a gumikat.Azért persze nem cross country mtb,de elég mokányul elmegy rengeteg helyen,a vékony kerék nem "úszik" el a sáron,hanem levág az aljára(ahol a monti kerekem besüllyedt felniig és erősen beállt,ott a cross kerék 15-20 centire levágott,de nem kapart el,lehetett haladni ott is..) Belgiumban van nagy hagyománya,ha jól tudom onnan indult az egész ágazat.. Azt tudni kell,hogy iszonyat kemény verziója a kerékpározásnak(zúzni a hóban-sárban,futni,ugrálni)...én "kis" 35-40 kilós köröket nyomtam akkor egyszerre,de az felért majd' 100km outi edzéssel... Egyedül a patkófék miatt kellett kerülnöm sár után az avart,mivel nem engedhettem meg azért külön egy cyclokross vázat...a puch vázra átforrasztani canti féknek tüskét,meg nem lenne szivem.
@kbmpi: Nem kell kátyúkért a Nyírségbe menni. Habár mindenki ragaszkodik a hazai röghöz... Útjaink, kerékpárútjaink többségén csak terepjáróval lehet többé-kevésbé kényelmesen közlekedni.
Hö.. Én szoktam outival CX-ezni. Egyszerű, nem Debrecenben kell menni a 33-ason kifelé, vagy Hajdúszoboszlóra, hanem hazajönni és csapni a környéken..
Katasztrofálisak az utak Nyírmada-Baktalórántháza környékén. Nagyvarsány-Kisvarsány-Aranyosapáti háborús zóna. Mándok macskaköves. Tuzsér-Komoró-Litke vonalon még traktorral sem biztonságos. Lövőpetri-Nyírlövő kráterkollekcióval bír. Sárospatak felé meg szerintem rotációs kapával kezelték az aszfaltot.
Sajnos az utakon sokszor sár-por, a kátyúk egymás hegyén-hátán, nem egy kellemes dolog. :( Ilyenkor bánom, hogy nem CX-et vettem vagy krossztrekkinget..
@XCode: láttam már pár videót cyclo versenyről, nem divat egyenesen menni, kacsáznak mint a részeg biciklisek :) Azért szerintem nem olyan gázak, bizonyos szintig fürgébbek mint a monti; brutál terepen, meg ezeket se illik használni. (szoktak olyan amatőr cyclo versenyeket rendezni, ahol montival is lehet nevezni, monti még egyszer se volt dobogó [tudtommal] , szóval...)
@janijani: Szélesebb köpeny bizonyára nem fér be a villák közé. Szóval terepen ez sem az igazi, csak valamivel jobb a virslinél.
@janijani: Bolhát ültettél a fülembe. Hogyhogy nincsen egyetlen ilyen adatunk sem? Egyébként, milyen széles köpenyekkel kergetőznek Cyclocross berkekben?
@XCode: én jártam már a Biankával földdúton, le volt zárva ez út, mellette meg volt ilyen keményre taposott elkerülő útnak csúfolt valami. Csak 1-2 száz méter volt, de nem nagyon tetszett. Venni kéne egy cyclokros-t, avval lehetne csapatni mindenhol.
@janijani: Úgy mondanám: hitetlenek és tudni vágyók megpróbálhatják... Nekem is volt valaha országúti bicajom. Egyszer-egyszer lehajtottam vele száraz földutakra. Élmény volt visszatérni az aszfaltra. Ezért gurulok most terepjárón. De azért fáj a szívem, mikor elhúznak mellettem könnyű kecskéiken az országúti lovagok.
@XCode: megnézném azt a beteg állat állat outist, aki kiviszi a paripáját dagonyázni XD
@janijani: Irigylem az összes országúti bicajost: aszfalton ők hamarabb célhoz érnek. Ellenben sajnálom őket, mert labdába sem rúgnak a Kiskunság homokján és tocsogóiban... Köszönöm az adatot.
Mai adag: 55 km, 32.6 km/h átlagos sebességgel outin. Most találtam nagyon jó minőségű aszfaltot, meg is látszik az átlagomon, egyből nagyobb lett kb. 2 km/h-val
@kbmpi: Köszönettel vettük a tájékoztatást. Jómagam is voltam ma Tatárszentgyörgy környékén. Isteni nap volt, gyönyörű idő, csodaszép tavasz. Hazafelé szinte végig hátszéllel jöttem, 22-24 km/h körül ingadozott a sebességmérő.
természetesen lehet görcs.. ha erőből megy valaki, egyrészt a felsőtest is dolgozik, másrészt az erőltetett légzésben segédizomként bordaköz-felsőhát-vállöv izomzata is aktív, aztán túlzott igénybevételre beállhat a görcs. Ha meg acélmerev a mellkosarad, hát, úgy nehezebben áramlik be a hűtőlég. : )
Tegnap és ma is volt egy kis köröm. Tegnap 75 km, erős szembeszél az út felén, 1 pisi és 1 láncleesés (hogy? nem tudom, leesett és a kis cog és támvilla közé szorult) Mámma meg 80 km, hullafáradtan, nem bírtam letenni hátul a 13-asra. : )
ez van. a menetek végül így sikeredtek: http://www.sports-tracker.com/#/workout/Vejnemojnen/jds9efivmn7o3tp2
http://www.sports-tracker.com/#/workout/Vejnemojnen/cvro77t7lbsjppln
végül pedig szeretnék köszönetet mondani a Policájnak, hogy ezt lehetővé tették és nem bszkodtak a 41-esen sem. valamint szeretném megkérni a tisztelt közútkezelőket, hogy ugyanmá' tegyenek aszfaltot is néha napján az útra, mert szerintem még 1 ilyen hétvége és infertilis leszek. :( :(
@NorBEE300: Ijesztő tünetek. Állítólag izomgörcs is lehet az ilyesmi (minden különösebb ok nélkül). Adatod bekerül majd a táblázatokba. Köszi.
@XCode: Egy újabb, de érdekes adat részemről. Egy biztos: lefele húzom az átlagot, sajnos okkal.
Tehát: Kunhegyes-Abádszalók (oda-vissza, egy megállóval). 1 óra 13 perc, 29 km (volt kollégámhoz mentem). 31,7 km/h max sebességgel és a műszer szerint 23,9 km/h-s átlaggal.
Szél volt végig (hazafele is naná, hogy szembe, irányt váltott a kis huncut), a másik "lassító" tényező jómagam. Úgy tekertem le a 29 km-t, hogy szorított a mellkasom (nem annyira, de nem volt kellemes), nehezebben vettem a levegőt a megszokottnál és néha kicsit zsibbadt a bal alkarom.
Megjegyzésként voltam már kivizsgáláson (EKG, 24 órás EKG, kardiológiai vizsgálat, stb.), erős szívem van, baj nincs vele. Életem eddigi talán legnehezebb és a legtöbb kitartást igénylő tekerése volt a mai. Csodálkozom magamon, hogy egyáltalán el mertem indulni...
sziasztok
egy mai adat terepjáróval: 64,9km, 2óra 47perc, 23,3km/h átlag, az utolsó 23km végig szembeszél volt http://www.sports-tracker.com/#/workout/KurlikPeter/fl6tdcbvtr3t54vh
@Rinzler: Köszönöm. Elvben mindegyik adat hasznos. Egyelőre azonban csak a távolsággal és az átlagsebességgel számolok. No és nem árt tudni, milyen géppel gurultál.
Gondoltam én is beküldök egy átlagot. Nem tudom milyen adatokra van pontosan szükség, úgyhogy leírok mindent, amit tudok :)
Budapest - Szentendre oda vissza Táv: 55,9 km Hőmérséklet 15 Celsius Odafelé enyhe hátszél, visszafelé az elején enyhe szembeszél, majd az utolsó 10km-en erős szembeszél volt. Elhanyagolható szintkülönbség.
A terep változatos. Kb: 60% sima aszfalt, 18% töredezett aszfalt , 18% száraz földút, 3% saras földút, 1% macskakő
MTB-vel tekertem, a súlyom 85 kg a bringa felszerelve kb 13-15 kg.
Az Endomondo szerint 26,1 km/h a Sports tracker szerint pedig 26,4 km/h volt az átlagom. Mindkettőnél be volt a kapcsolva az autopause. Sports Trackernél 2km/h-ra állítva.
Csúcssebesség Endonál 39km/h a Sports Trackernél 46 km/h. Itt azért van szórás rendesen.
@NorBEE300:3-4 megállás volt,meg inkább az vitte le,hogy nem mindenki volt még erőben,aztán néha lassítani kellett,hogy ne szakadjanak le annyira.
elég felemelő érzés,volt,utána széttártam a kezeim,és siklottam mint a madár,meg a menők a célvonal után.:D
@Donaukinder: Menj a sunyiba a hatvanaddal :D! Milyen érzés annyival seperni? Nekem már az 50 is mámorító volt :).
93 km-en mennyi volt a megállás? A 27-es átlag nagyon korrekt ekkora távot figyelembe véve, szép teljesítmény és elismerésem nektek.
Üdv!
mai napra tudok adni országúti átlagot,most 27es átlag 93km-re mindössze,öten mentünk,lassítás,többiek bevárása,pisi-kaja,megállás tanakodni,hogy merre menjünk... viszont síkon kiment ma 60,2-es sprint :)
Íme a frissített eredmények:
MTB 20,53 ± 4,94 km/h
Túra 24,65 ± 5,50 km/h
Outi 27,86 ± 4,98 km/h
kis kiegészítések.. szóval országútval csapatban 38 körül, DE a csapatban csomagtartó-sárvédő trekkinges srác lazán tart lépést, megtapossa az 50 fölötti maxot, és átlagban is hozza a 38-39-et. Trekkinggel.
Tegnap elmentem egy vegyesvágott körre, amiben 50-50 %ban város és erdei út volt, utóbbi szűz terep volt eddig számomra, meglepődtem, mikor rájöttem, hogy "hé, itt néha fatörzs van az úton". 23-as átlag lett, városi részen 41-es maxszal, a használt bringa egy vastagabb gumis de "esős mintázatú" régi wolber trekkinggumi, tisztességes fölszerelt trekknggel (szóval nem volt lecsupaszítva).
trekktrekk
@NorBEE300: a legújabb szerverfrissítés óta megesik. Majd rendbe jön.
@NorBEE300: Vélhetően - átmenetileg - meghalt az oldal. Nálam is négerek az alagútban.
Csak nekem nem jeleníti meg a Sports Tracker oldalát vagy másnak is egy marha nagy feketeség jön be?
Köszönöm mindenkinek az adatokat. Hét végén újraszámolom az eredményeket.
Itt az én Tisza-tói versenyről az eredményem. 1:59:36 http://www.sports-tracker.com/#/workout/Bazsiii/f4c035klc375tk40