Átlagsebesség - túloznak a bringások?

1301-1350 (1557 hozzászólás)

Elküldve: 2013.02.23. 19:00 Koromturbo 

• Koromturbo avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • SÖR csapat
  • SÖR csapat

@XCode: Egy újabb adat bizonyítékkal: http://www.sports-tracker.com/#/workout/Koromturbo/43925p6vqme65c26 Hosszabb távról nincs ilyenem mert lemerül az akksi annyi idő alatt :( Viszont tudni kell, hogy én elsősorban nem sportból csinálom hanem közlekedési eszközként használom a bringát. A belinkelt útvonalban pl. van egy gyógyszertári megállás, egy vastelepen volt dolgom és hazafelé beugrottam egy haverhoz 10-15 percre... Így 21,4 az a gps által mért átlag sebesség amit egy mtb-vel oldottam meg.

Elküldve: 2013.02.23. 18:52 covardale83 

• covardale83 avatar
  • V01 MTB BUDAPEST csapat

@XCode: Megszoktam a haladós tempót,így érzem jól magam utána.Nyugodt tempó nem mozgat meg.Viszont óvatosan megyek,nem szalonozok kocsik között vagy dudálom arrébb a gyalogosokat,még akkor se, ha a bicikliút kellős közepén bambulnak és a nagytestű kutyájuk póráz nélkül rohangál, illetve nem hajtok át a piroson. Sajnos ilyen példákat többet is láttam. Másokat nem akadályozok, és betartom a Kreszt.

Elküldve: 2013.02.23. 12:32 Kraslan 

• Kraslan avatar
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

@XCode: Jön a jó idő, végre nem a hülye görgőzés lesz csak, lesz több is :)

Elküldve: 2013.02.23. 12:28 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@Kraslan: Köszönöm, ez az adat is bekerült a felsorolásba.

Hidegben nem mindig kellemes. Legjobban utálom ezt a hűvös-nedves, borongós időt. Ha süt a Nap, a zimankó is elviselhetőbb.

Elküldve: 2013.02.23. 12:23 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Rendben köszönöm, tavasszal indul a Tisza-(tor)túra, akkor tudok hosszabb távolságon elért eredményekről beszámolni. A legelső egy igazi szüttyögős lesz :).

Elküldve: 2013.02.23. 12:07 Kraslan 

• Kraslan avatar

@XCode: Csütörtöki adat, Tata-Komárom-Naszály-Tata-Agostyán-Gorba-tető-Tata, 74,01 km, 2:40:54, 27,6 km/h átlag. Ebben benne van a bemelegítés is, meg a végén a tóparti szüttyögős levezetés. Érdekes, hogy hidegben nehezebben forog az ember lába :)

Elküldve: 2013.02.23. 11:56 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Még csak tél vége van, de a kerékpárosok némelyike már nyüzsög... Feljegyeztem az adataidat. Hosszabb utakról is jó lenne hasonló adatsor. Elsősorban a nagyobb távolságokon elért eredményekből van kevés.

Elküldve: 2013.02.23. 11:26 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@XCode: Akkor én is beszállok, a kezdők csoportját erősítve. Mivel lusta vagyok feljegyezgetni a km óra állásokat, inkább lefényképeztem őket. Visszanézegetve egy pár eredmény semmi kerekítéssel (ha kerekítettem is inkább lefele), csak számok az idei év első terméséről. Tehát, mtb: vegyes terep 17,86 km (55 perc), országúti (2 eredmény, az első totál országút, a második város): 25,8 km (59 perc), 7,84 km (18 perc).

A városban van egy kedvenc útvonalam, edzőkörnek is használom csendes időszakban (este, gyér forgalomban hétvégén) ebből lehet legjobban az átlagomat leszűrni. A táv 7,5 km körül van, mtb-vel 20-25 perc között szoktam letekerni, outival 16-19 perc (ezek a számok 9-10 alkalomra értendők, mint látszik vannak jó és rossz napjaim, illetve befolyásoló tényező a forgalom ). Egyedüli dopping a szőlőcukor natúrban vagy vízben oldva :).

Elküldve: 2013.02.22. 21:40 XCode 

• XCode avatar

@covardale83: Köszönöm. Adataidat felhasználom. Ha megindul a tavaszi forgalom, a táblázatokat (Túloznak a bringások) is frissítem majd. Egyébként kerékpárúton nem veszedelmes ez a sietség?

Elküldve: 2013.02.22. 20:16 covardale83 

• covardale83 avatar

@XCode: most fedeztem fel csak a fórumot, ha tudok róla,hamarabb hozzászólok. Budapest XIII.kerület,Árpád híd-IX. ker Berzenczey utca(Mester utcánál), 8 kilométer,rendszeresen tettem meg tavasszal és nyáron, 19-21 perc alatt, átlagsebesség 22.6-23.8 között. Pesti alsó rakparton keresztül a Kálvinig végig bicikli út, vagy kerékpáros nyom/sáv. Eger, Deák Ferenc út: Színháztól-ÖMV kútig,úgy emlékszem 1 kilométer sprint max erőbedobással, 30 kmh/h átlagsebesség,maximum sebesség 40 -42 volt.

Elküldve: 2013.02.06. 05:30 myrall 

• myrall avatar

@meridásgaluska: Csákvárnál van egy lejtő Oroszlány felől ahol 61 km mentem de rásegíteni már nem lehetett.nekem ez a max. idáig

Elküldve: 2013.02.04. 17:04 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

@BF2 hungarolada: kicsit más terepen meg aszfalton 100-zal menni szerintem; terepen mindig van valami sunyi bukkanó, amire ha rámegy az ember, utána eszébe jut fékezni :D

Elküldve: 2013.02.04. 16:59 meridásgaluska 

• meridásgaluska avatar
  • sima XC-s
  • KROSS kerékpárosok klubja csapat

tokajba lehet jönni 70et simán a szőlősök között lefelé a vasútállomáson. nekem 72 volt a max

Elküldve: 2013.02.04. 16:50 BF2 hungarolada 

• BF2 hungarolada avatar
  • sima XC-s
  • Kona Team csapat
  • Kona Team csapat

Itt nem is tűnik soknak, de felénk ilyen 60-70 a max

http://www.youtube.com/watch?v=QgegzwkBY9k istenhegyi úton se lehet valami nagyot jönni, mert az is kanyargós

Elküldve: 2013.02.04. 16:37 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

@Supernova: az IP-s h_lyeségeket nem itt kellene... A 115-ös tempó hihető, ha a lejtő legalább 60 fokos, tükörsima az út és nincs benne kanyar, valamint a kirakott kerékpárodnál lényegesen masszívabb és strapabíróbb géppel sikerült teljesítened.

Elküldve: 2013.02.04. 14:55 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

@iDrew: Még az a 100is tulzas....supernova, latom lx hajtasod van, ha max 48as tanyerod van, hatul meg 11t a legkemenyebb, kicsit hihetetlen hogy 200feletti pedalcsapasszammal tudnal tekerni, foleg SPD nelkul...esetleg lejton lefele max 130ast ha ki tudsz hozni nagytanyer-konuszon, ami 70-75km/h, de taposoval az is fura..esetleg a gravitacio ha elegge rasegit:D nemhiaba talalo a forum cime:D Es bocsi, nem kotozkodni akarok..:D

Elküldve: 2013.02.04. 00:51 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat

@Vilmos23: mindent lehet, de az élet nem a Matrix:Reloaded. Nem egyszerű illegális módon. Sokkal egyszerűbb valakinek a valós nevét, címét más módszerekkel kideríteni.

Még anno jött hozzánk kérés, hogy valakinek az adatait kellene megnéznünk logokban, mert...de azóta már teljesen más munkahelyen vagyok. (Nem teljesen más, mert szintén távközlés, de ez R&D, és nem szolgáltató NOC.)

Elküldve: 2013.02.03. 22:50 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

@johnny336: Mit gondolsz az úgynevezett szoftverrendörség hogy találja meg delikvenseit hát ip alapján:D

Elküldve: 2013.02.03. 22:48 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

@johnny336: Valamilyen formában kivitelezhető lehet csak kell hozzá megfelelő program és szakértelem.

Elküldve: 2013.02.03. 21:12 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s

@Supernova: IP-cím alapján miként lesz meg az otthoni címe? Magánszemélyeknek nem adnak ki szolgáltatók semmilyen adatot egy adott előfizetőjükről, kizárólag rendőrségi megkeresésre.

Elküldve: 2013.02.03. 19:39 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@iDrew: Jobban is teszed!

Elküldve: 2013.02.03. 19:34 iDrew 

• iDrew avatar
  • sima XC-s

@Supernova: LOL. Kitiltatsz? :D Ahhoz kéne valami hathatós indok is, hogy megtegyék. :D Ráadásul Te itt annyira senki vagy, mint én. Úgyhogy ez felejtős. Az IP címem meg keresd csak meg, te kis kompjuterbetyár! Ha megtaláltad, szólj nekem is, aztán majd talcsizunk! Húdenagyon megijedtem. :D

Elküldve: 2013.02.03. 19:28 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@iDrew: Szálljál le rólam,de kúrva gyorsan,mert megkeresem a lakcímedet az ip:címed alapján,aztán rákampolsz,innét meg kitiltatlak az oldalról!

Elküldve: 2013.02.03. 19:17 iDrew 

• iDrew avatar
  • sima XC-s

"egy szervízúton lehet kipróbálni hogy milyen gyorsan lehet menní:nekem a rekordom:115 km/h volt!" (Supernova)

Enyhe túlzás lehet ez a 115. Szerintem csak 100 körül lehetett.

Elküldve: 2013.02.03. 18:45 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@greenbelt: Szép túra,gondolom jól ki lehet fáradni!

Elküldve: 2013.02.01. 19:56 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

@greenbelt: megbeszélve

Elküldve: 2013.02.01. 15:09 greenbelt 

• greenbelt avatar

@janijani: egyet azért összehozunk majd a nyáron valahogy.a jakabszállási utat nagyforgalmúnak tartom.egyszer már tekertem rajta.matkópusztán is voltam már terepezni kint a tanyavilágba,szóval nem elérhetetlen az az út azért.az IHP-n meg összeülünk legfeljebb egy üdítőre egyszer. mindkettőnknek félút csak külön:(

Elküldve: 2013.01.31. 10:43 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

@greenbelt: akkor nem veled szoktam néha összefutni Jakabszállás környékén :( kár

Elküldve: 2013.01.30. 18:54 greenbelt 

• greenbelt avatar

@janijani:kecskemét - ballószög - izsák - izsák szabadidőpark -és vissza másik útvonal: ballószög - kerekegyháza - hetényegyháza kecskemét - ballószög mindkettő 60 km ,igény szerint bővíthető szívesen látlak

Elküldve: 2013.01.07. 18:22 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@janijani: Hát igen majd tavasszal beindul a zsongás aztán!

Elküldve: 2013.01.06. 21:54 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

@XCode: szivesen, majd tavasztól én szolgáltatok adatokat.

Észrevétel: nem jó h csak néhányan szolgáltatnak adatot, így nem lesz igazán átfogó a végeredmény, legalább 50-60 ember kellene csoportonként

Légyszi aki erre jár bökjön valami valós adatot, segítsük XCode felmérését :)

Elküldve: 2013.01.06. 08:41 XCode 

• XCode avatar

@janijani: Köszönjük az adatot! Tavasszal, reméljük, érdemes lesz frissíteni a táblázatokat.

Elküldve: 2013.01.05. 16:57 janijani 

• janijani avatar
  • virsli gumis/oútis

Sziasztok!

Erősíteném az virsligumisok táborát :) 50 -90 km-es távon között többnyire 27.5-32 km/h átlagot megyek. Persze a kisebb átlag a hosszabb távhoz tartozik; és szinte mindig egymagam tekerek.

greenbeltnek üzenem, ha elárulja pontosan milyen útvonalon teker aszfalton félúton lehet hogy csatlakoznék hozzá tavasztól :) (ha nem bánja) Én amúgy Fülöpjakabi vagyok.

Elküldve: 2012.10.28. 14:30 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@XCode: Az biztos nem vagyunk egyformák!

Elküldve: 2012.10.28. 14:14 XCode 

• XCode avatar

@myrall: Bocsánat, hogy kéretlenül közbekotyogok. Miféle sajátos megfontolás szól a főtt rizs mellett? Netán ez az a táplálék, ami a legkisebb helyet foglalja?

Elküldve: 2012.10.28. 13:54 myrall 

• myrall avatar

@Supernova: teát főzök édesítővel és főt rizst viszek hosszabb útra.olyan 25 -30 km után szoktam csipegetni mivel 25 dkg-nál többet nem szoktam vinni(2 tasak gyorsrizs)

Elküldve: 2012.10.28. 13:49 myrall 

• myrall avatar

@Vilmos23: a hűvösebb levegő(10-15celsius)olyan mint a víz nagyobb légellenállást eredményez szerintem. a 25 fok a kellemes nagy melegbe csak reggel vagy este 10 után szerettem én is tekerni.

Elküldve: 2012.10.28. 13:32 XCode 

• XCode avatar

@Supernova: Orvos barátom szerint - szintén biciklista - egyéni különbségek (lelki alkat, testtömeg, anyagcsere, hormonok stb.) is befolyásolják, ki mikor érzi magát igazán jól. Monográfiát lehetne írni a témáról, hányfélék vagyunk.

A táplálkozás és a folyadékpótlás pedig szintén nagyon fontos. Míg fiatal voltam, kevésbé törődtem ezzel, most azonban igencsak megérzem, ha nem fordítok ilyesmire is gondot. A szőlőcukor jó, mert gyorsan segít.

Elküldve: 2012.10.28. 13:21 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@XCode: Én szőlőcukros vizet viszek magammal a túráimra,és eddig ez is bevált,illetve a túráim előtt annyit eszem amennyit letekerek!

Elküldve: 2012.10.28. 13:19 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@XCode: Hogy mondjak valamit,20 fokban-de 15 fokig az avatarképemen lévő ruhában tekerek(rövidnadrág+rövid póló),és tök jól érzem magamat!

Elküldve: 2012.10.28. 13:17 XCode 

• XCode avatar

@Vilmos23: Nyugalomban levő ember számára éppen a 25 fok körüli hőmérséklet az ideális. Ekkor az anyagcsere által termelt hő nagyjából egyensúlyt tart a hőveszteséggel. Következésképpen az ember jól érzi magát. Erőteljesen pedálozó bringásnak - mint alább Supernova barátunk írja - ennél kevesebb is elég lehet. Különösen, ha jól fel van öltözve. A testi kényelmetlenség egyértelműen visszafogja a bicajos teljesítményét. Úgy is mondhatnám, azonos teljesítményhez kedvezőtlen körülmények esetén nagyobb munka kell.

Elküldve: 2012.10.28. 13:11 XCode 

• XCode avatar

@feeder67: Összetétele alapján nem lehet rossz: gyümölcscukorban gazdag kukoricaszirup, só, nátrium-citrát, fenil-alanin, szukralóz, nátrium-citrát, almasav, nátrium-foszfát, B6 és B12 vitamin. Értekeztünk már hasonlóról Powerade.

Elküldve: 2012.10.28. 13:07 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@Vilmos23: Nekem pont a 20 fok a legjobb!

Elküldve: 2012.10.28. 12:57 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

@XCode: a túlzott meleget én sem szeretem olyan 25°C körül a legoptimálisabb nekem is.

Elküldve: 2012.10.28. 12:48 feeder67 

• feeder67 avatar

@XCode: Nyáron arra nagyon figyelni kell, hogy a víz fogyasztása nem elég! Az ásványi sókat pótolni kell, akár ilyennel! http://www.high5.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=34&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=29

Elküldve: 2012.10.28. 12:37 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@XCode: Szívesen,az átlagot pedig az összes túrámból számítottam ki-mivel feljegyeztem minden túrámat!

Elküldve: 2012.10.28. 12:33 XCode 

• XCode avatar

@Supernova: A hideg-meleg időjárást kedvelők aránya jelenleg kettő az egyhez!. Feljegyeztem az éves teljesítményedet, köszi.

Elküldve: 2012.10.28. 12:28 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

Elküldve: 2012.10.28. 12:27 Supernova1982 

• Supernova1982 avatar
  • sima XC-s

@XCode: Én hőségben bírom jobban a tekerést,utálom a hideg időt!

Elküldve: 2012.10.28. 12:25 XCode 

• XCode avatar

@feeder67: Igen. Szinte közhely. Ellenben ha a magad bőrén tapasztalod, egyáltalán nem érzed elcsépeltnek ezt a megállapítást. Természetesen a bringás védekezik. Melegben nekivetkőzik, iszik mértéktelenül stb., hidegben meg egy bizonyos határig (míg oda nem fagy a nyereghez) próbál gyorsabban tekerni. Ezek szerint a hideg még növelheti is az átlagsebességet...

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!