@XCode: Jó pörgős ez a fórum
@XCode: A nagy meleg és a hideg ugyan úgy negatív irányba befolyásolja a teljesítményt
@Supernova: Köszönöm! Figyelembe veszem. Úgy gondolom, a téli időszakra éppen jó lesz elfoglaltságnak a táblázatok kiigazítása. No meg a nézegetése.
@Vilmos23: Ha úgy érzed, hogy az időjárás befolyásolja a teljesítményedet, akkor nyilván van is alapja. Az más kérdés, hogy ugyanakkor több tényező is befolyásolhatja testi-lelki állapotodat. Hosszabb időn keresztül vizsgálódva kiderülhet az igazság. Meglehet, nem is a hűvösebb idő számít, vagy nem csak az.
Jómagam inkább a melegre vagyok érzékeny.
@XCode: Most teszem fel az egész éves szummámat képekben az albumomban-a legvégén,majd belinkelem ide,aztán majd így pontosabb lesz a táblázatod-mondjuk létre hozhatnál egy egész éves teljesítménytáblázatot is!
@feeder67: Üdv! A táblázatot egyelőre nem módosítom (majd ha lényegesen több adat lesz), mostani eredményed azonban 27,90-ről 27,49-re módosította az országúti kecskék átlagát. Ez persze nem jelent semmit, kisszámú adat esetén (jelenleg nincs 30 sem) egy új bejegyzés jelentősen befolyásolni képes a végeredményt.
@Vilmos23: Mert én napi szinten mikor nem zuhog az eső én elszoktam 10-15km-eket menni de van amikor széterőltetem magam hogy elérjem a 30-at és tartsam. Mondjuk nekem nincs SPD hajtásom csak sima pedállal tekerek.
@feeder67: Nem tudom ti hogy vagytok vele de hogy jött a rosszabb idő én sokkal lomhább lettem mint mikor jó idő volt.Azt veszem észre hogy montival a 30km/h is kínkeservel tartható a 25 az tántán megy gond nélkül:D
@XCode: Ez ugyan nem 100Km-er, de ezt is vegyétek statisztikába http://edzesonline.hu/edzes/1078985 Országút, virsligumis.
@Supernova: Köszönöm. Azon vagyok, hogy nyújtsak valami hasznosat vagy érdekeset.
@XCode: Gratulálok a táblázatodhoz,jó lett,sok bringásnak segítettél vele!
Mennyire veti vissza az átlagsebességet a terep? Pontosan 60 kilométeres távolság, nem túl rossz minőségű aszfalt, gyenge szél, terepjáró: átlagsebesség 19,3 km/h. Azután változatos terep, kissé süppedős homok, nagyjából 8 km. Végül aszfalton vissza, 60 km. Az átlagsebesség az út végén már csak 17 km/h. Pedig nagyjából ugyanúgy tekertem visszafelé is.
@greenbelt: Szombaton még gyönyörű idő volt. Az ócsai lápvidéken tekeregtem. Az átlagom 84,5 km-en 16,80 km/h volt. Ebben persze volt némi terep is.
@XCode: van egy frissem.zömmel terepen / homokbuckákon, defekttel fűszerezve / mentem egy 22,4 km/h átlagot vastagkerekűvel. a táv 42,7 km volt. jólesett így szabadnapra bár brutálisan hűl az idő.
@Krupcheck: Sziasztok.Pár éve bringázok és most volt egy balesetem,de elötte elkezdtem edzegetni rástartoltam a számomra könnyebben elérhető és megmászható emelkedőkre pl_:Sasadi u.,Istenhegyi,vagy a kényelmes kis Budafoki dombocskák és hétről hétre egyre jobb erőnlétre tettem szert amivel már tudtam növelni egyenes szakaszon az átlagomat 25-28ról,28-33ra 100km.en.Ezt én most a balesetem elött a 31es úton tesztelgetve magam a hőségbe Szigetszentmiklósról Tápiógyörgyéig teljesitettem a távot.Rohadtul élveztem és háát baromira hiányzik a tekerés és minden ami ezzel jár,az ha érzed feszülő combizmaidba a fájdalmat,egy jó kis emelkedő leküzdése utáni légszomj,ahogy táguló tüdődbe szippantod a friss levegőt miközbe erdős részen tekersz a Vértesben..lehetne sorolni,de ti ezt úgyis tudjátok ezeket érzitek nap mint nap.
@istvanmerida: Szép eredmények! Túragéppel is. Szomorú ellenben a baleset, ami félig-meddig megfosztott a mozgás lehetőségétől. Remélhetően talpra állsz, és újra folytathatod. Jobbulást kívánok!
Sziasztok.Pár éve bringázok és most volt egy balesetem,de előtte elkezdtem komolyabban edzegetni rástartoltam a számomra könnyebben elérhető és megmászható emelkedőkre,pl:Sasadi u.,Istenhegyi,vagy a kényelmes kis budafoki dombocskák és hétről hétre egyre jobb erőnlétre tettem szert amivel már tudtam növelni egyenes szakaszon az átlagomat,25-28ról 28-33ra 100km.-en.Ezt én most a balesetem elött a 31es úton tesztelgetve magam Szigetszentmiklósról Tápiógyörgyéig teljesitettem a távot.Rohadtúl élveztem és háát baromira hiányzik a tekerés és minden ami ezzel jár,az ha érzem már a fájdalmat a combomba,egy emelkedő leküzdése utáni légszomj,ahogy érzed tágulni a tüdőd és még sorolhatnám de ti úgyis tudjátok ezeket érzitek nap mint nap.
@greenbelt : sajna nem. Inkább kint vagyok és bringázok, vagy meló után kajtatok :)
@edvin: tourt nem nézted? ott rendszeresen közöltek adatokat.pillanatnyit és átlagot is.néha megdöbbentem,hogy mit bírnak...
@XCode: hogy megmondjam az őszintét, én a versenyzők adataira lennék kiváncsi. Vajon menyit bír az emberi szervezet, ha van tétje a dolognak.
@greenbelt: Mindenkinek azt javaslom, bátran írja ide eredményeit. Elképzelhető, hogy nem válaszolok minden hozzászólásra egyenként, időről-időre azonban jelzem, hogy itt vagyok...
Kerékpáros barátaink pedig igenis hajtanak. Az ősz, a tavasz mellett, a másik kellemes évszak a kerékpározásra. Nagy forróság már nincs, a természet gyönyörű képekkel örvendezteti meg szemeinket. A hegyek lejtőit szelíd fények, cirógatják, a völgyek fölött lenge pára ül... A korán leszálló őszi alkony sajnos erősen lerövidíti szemlélődésünk idejét.
Az átlagsebesség témaköre pedig kimerülőben van. Elérte beteljesülését. Barátaink láthatták, hogyan válik valóra ígéretem, kerekedik adataikból táblázat. Bizonyára lesznek még kíváncsiak, időről-dőre fellángol az érdeklődés, de a nagy hevülés elmúlott.
@XCode: ok.csak azért írom be mert elfelejtem.tavaszig nem is várok új táblázatot...vagy kerékpáros barátaink nem bicajoznak mostmár, vagy nem osztják meg velünk.kár.a saját átlagom magam is kitudnám számolni.nem veled csináltatnám:)
@greenbelt: Köszönöm, gyűjtöm továbbra is az adatokat. A lényeg nem változott. Majd ha lesz csoportonként legalább 30 új adat, akkor érdemes (esetleg) új táblázatokat készíteni. A terepjárók jelenlegi átlaga: 21,25 km/h.
@XCode: terepeztem ma egy 39,6 km-es körön.21,6 az átlagom.1,1 L itókával mentem.
@johnny336: Ne feledd, hogy a gyalogos van birtokon belül, és nincs a világon olyan hatalom, ami az ellenkezőjéről meggyőzhetné. Hát nem tapasztalod nap mint nap? Az hogy mi nem közlekedünk autópályán, miféle érv? A gyalogos sem teszi (néhány kivételtől eltekintve)...
@XCode: kerékpárúton a gyalogos ne akarjon bóklászni. Mi sem tekerünk az M7-en.
@BluElefantino: Elitbringáshoz illő teljesítmény. Kerékpárúton a gyalogosoknak nem marad idejük észlelésre (lásd kvantumbringás). Köszi az adatokat!
Egyik nap mentem Szentendrére ahol lehetett kerékpárúton és 42.2km-ert tettem meg 24,7Km/h átlaggal.(monti 26x1.9 gumi) Ma pedig a városon keresztül mentem az Árpád-hídtól a Hungexpo területéig ami 20.4km-es táv volt ezt 21.7km/h átlaggal, itt is kerékpárúton próbáltam menni szabályosan és rengeteg lámpa volt útközben.
@greenbelt: Számítottam rá, hogy lesz folytatás. Köszönöm az adatokat. Amint lényeges változások mutatkoznak, frissítem majd a táblázatokat is. Az idő, ahogy a modern korban mondják: király! Sajnos én be vagyok szorítva, egyelőre nem szabadulhatok. Szombaton vagy vasárnap azonban megyek a Kiskunság szépséges vidékeire. Most már kevésbé porosak az utak, homokon is élvezhető a tekerészés. Neked is kellemes időtöltést kívánok!
@XCode: újabb adat a táblázat bővítéséhez. / tök jó az idő és én szabadnapos vagyok :) / outihoz.42,3 km-en 28,7 km/h átlag tartozik ma tőlem. folyadékból 1.5 l nyeltem el.
@greenbelt: Jól esnek a szavaid, barátom! Elismerésed azonban mindenkinek szól, aki részt vett a munkában.
@XCode: Uram! fejet hajtok a teljesítménye előtt.elkötelezetten és kitartóan gondozta fórumát és létrehozott nekünk / nekem átlagbringásnak:) /egy átlátható,használható táblázatot mégha az nem is "reprezentatív" adatokon alapszik.nekem tetszik :)
@Supernova: Köszönöm!
A legújabb táblázatok a következő címen találhatók: Túloznak a bringások
@greenbelt: No, ez már éppen nem fért bele a táblázatba, de a későbbiekben figyelembe veszem.
Terepjárók tulajdonosaitól ez idáig 50 értékelhető adat érkezett. A középérték 21,24 km/h. A leggyakrabban előforduló érték (módusz): 20 km/h. Az adatok osztályonként a következők.
Túragépek tulajdonosaitól eddig 18 értékelhető adat érkezett. A középérték 24,91 km/h. A leggyakrabban előforduló érték (módusz): 24 km/h. Az adatok osztályonként a következők.
Országúti járgányok tulajdonosaitól ugyancsak 18 értékelhető adat érkezett. A középérték 27,80 km/h. A leggyakrabban előforduló érték (módusz): 28 km/h. Az adatok osztályonként a következők.
@BF2 hungarolada: Köszönettel vettem. Beillesztem majd a többi közé.
Ez tájkerékpár, szóval nem rendes kerékpár. gps szerint 18,7 km/h-s átlag
24.42 km-en. A vicces, hogy a kiírás szerint 12,5 km/ 12 pont / 410 m szint.
(ami lassított, az 200m futás bringával, rengeteg fékezős rész és 4 pontra kevertem(bár ez a gps időbe nincs benne)) jah és a gps lecsípi a kanyarokat. Am 86 perc volt az időm. Nekem szerintem ez volt a max.
@XCode: Bár a sztori igaz, szép példája a csúsztatásnak, egy 27-es átlagnak már örülök.
@XCode: a búcsúkör igaz, és utód lesz. szívesen újítgatok fel a magam szórakoztatására. favorit lesz a következő felébresztett bicó.