Átlagsebesség - túloznak a bringások?

401-450 (1557 hozzászólás)

Elküldve: 2015.02.15. 18:48 XCode 

• XCode avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@frizzi: @messor: Télidőben talán kevesebben, s kevesebbet hajtunk. Hosszabb kirándulásra pedig csak ilyen szép, tavaszias időben érdemes vállalkozni. Hosszabbak már a napok is. Száz kilométeres utat hajnaltól alkonyatig meg lehet tenni.

Még Murphy törvénykönyve is megemlékezik a kétkerekűekről, ekképpen: Kerékpárosnak minden út széllel szemben és hegynek felfelé vezet.

Nekem is van megfigyelésem a kerékpározásról: Ha sokszor szétszeded és összerakod járgányodat, a kimaradt, feleslegesnek látszó alkatrészekből előbb-utóbb összeszerelhetsz egy másik kecskét.

Elküldve: 2015.02.15. 18:01 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@frizzi: Nekem is szombaton megfordult a szélirány, úgyhogy hazafelé is szembe szelem volt.

Elküldve: 2015.02.15. 17:55 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Régen lett beírva ide, gondoltam megtöröm a csendet. Kihasználva a hétvége remek időjárását, mindkét nap tekertem egyet-egyet. No nem kell több száz km-re gondolni, de pont 100 km lett...:) Szombat 45km, 1 ó, 40., Vasárnap 55 km, 2ó alatt. Megint bebizonyosodott, főleg ma, az örök bringás igazság:"A kerékpáron mindig szembeszél fúj"...:)

Elküldve: 2014.12.30. 15:55 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

@ArtWolf: Ki kellett próbálni...:)

Elküldve: 2014.12.30. 15:28 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@frizzi: Biztos, hogy ebben a hidegben kell próbálgatni a térded egy műtét után? Lehet többet árt, mint használ. Ettől függetlenül elég jó tempó :)

Elküldve: 2014.12.30. 15:22 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Végre sikerült egy "hosszabb" távot lenyomni.Pár napja már a montival próbálgattam a térdem, mit bír így 6 héttel a műtét után.. Ma felültem a Kelly's-re és lecammogtam a Dunához. 30 km lett, 22-es átlaggal.Majd nyáron lesz jobb is...:)

Elküldve: 2014.12.27. 15:25 XCode 

• XCode avatar

Próbáltam a karácsonyi forgatagban kerékpározni. Siralmas eredménnyel. Senki sem figyelt rám, következésképpen nekem kellett minden "kivilágított" gyalogosra ügyelnem. A megtett út: 15,77 km, az átlagsebesség: 11,51 km/h. Még mindig jobb eredmény, mint a gyalogosoké. (A táblázatba ez az eredmény természetesen nem kerül be.)

Elküldve: 2014.12.18. 15:28 XCode 

• XCode avatar

@dr.anonimus: Úgy tűnik, van mentséged a gyenge eredményre... :)

Elküldve: 2014.12.17. 20:32 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Tragikus átlagzuhanásom szerintem most ér mélypontjára.

• 81,6km táv
  • 786m szint
  • 23,6 km/h átlag

Megjegyzés: utcai göncben megpakolt hátizsákkal.Télikabát és a vele járó légellenállás a probléma jelentős részét képezte hegynek felfele erős szembeszélben. és a legjobb: Tejköd. 30m-es látótávolsággal. A 77-es főúton. Lámpa nélkül. Volt is adrenalin rendesen.

Elküldve: 2014.12.17. 20:21 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@Zoltán-san: na igen, kellően nyomatékos lecke volt.

Elküldve: 2014.12.17. 19:17 Zoltán-san 

• Zoltán-san avatar

@dr.anonimus: Szerintem a kihagyás volt a kisebbik gond, de az hogy még nem is ettél előtte rendesen sokkal veszélyesebb. Remélhetőleg tanultál a hibádból, mert most még szerencsésnek mondhatod magad.

Elküldve: 2014.12.16. 17:27 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Köszönöm!Tavasztól viszont nincs megállás. Persze azért így télvíz (?) idején én is megfuttatom a kicsikét, ha úgy adódik.:)

Elküldve: 2014.12.16. 15:24 milanos 

• milanos avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

frizzi jobbulást neked!Hálisten az idén már nem dolgozok többet igy kihasználom amig tűrhető az idő!150km beleis tettem ebben a 2-3 napban!

Elküldve: 2014.12.16. 15:04 XCode 

• XCode avatar

@frizzi: Csak kitartson ez az áldott idő még egy darabig, barátom. Jobbulást kívánok; mihamarabb tekereghess egy kicsit.

Elküldve: 2014.12.16. 14:47 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Én már annak is örülnék, ha végre tekereghetnék egy 5-10 km-t, így térdműtét után... Mikor is ültem a kecskén utoljára?Hát valamikor októberben. Talán ünnepek alatt már megpróbálkozom azért.:)

Elküldve: 2014.12.16. 13:28 Zoltán-san 

• Zoltán-san avatar

@ArtWolf: Azért az sem mindegy hogy az aktuális hőmérséklet mennyivel van felette, ráadásul a túl magas páratartalom még az ideális hőmérsékleti tartományban is valamilyen szinten agyonvágja a teljesítményt (nem tud a szervezet párologtatni). Nem véletlen az hogy a nyárra tervezett túrámat a Mátrában kénytelen voltam szeptember 2. felére halasztani.

Elküldve: 2014.12.06. 13:14 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Szerintem telibe találtad a lényeget. Az ember mint "gép" bizonyos hőmérsékleti stb. tartományban működik a leghatékonyabban. Ha a körülmények nem a legjobbak, hatásfoka romlik.

Elküldve: 2014.12.06. 12:56 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@OKdoki, @XCode: Az emberi szervezetnek is megvan az a hőmérséklet, ahol a legoptimálisabban tud működni. Gondolom egyénfüggő, de pl nekem valahol 20-25 fok körül lehet ez az optimum, fölötti kicsivel, alatta sokkal lassabb vagyok. Ráadásul alacsony hőmérsékleten nem csak a haladásra, hanem a testhőmérséklet megtartására is elmegy nem kevés energia. Emellett természetesen igaz lehet a kedélyállapottal kapcsolatos okfejtésed, és mindez együtt okozhat ilyen mértékű teljesítményromlást.

Elküldve: 2014.12.06. 12:01 XCode 

• XCode avatar

@OKdoki: Ha nincsen elegendő adat a legnagyobb tudósok is csak találgatni tudnak. Esetedre nem tudok mást mondani: élettani vagy lélektani okai vannak a sebesség csökkenésének. Az ember szervezete (anyagcseréje stb.) kétségtelenül másként működik ilyenkor, mint nyáron. Másként táplálkozik, és még életmódja is változik kis mértékben. Persze erre legtöbben nem figyelünk oda. (Csak, ha baj van.) A rövid, borús nappalok pedig befolyással vannak a kedélyállapotra. Ilyen maszatos időben az ember fiának gyakorta kedve sincsen nyeregbe szállni. És ha mégis megteszi, csak tapos lélektelenül. Szemét sem tudja megörvendeztetni a táj egy szép részletével, mert minden szürke, ködös, a fák kopaszak. A mondottak pedig - szerintem - befolyásolják a teljesítményt. Kár a sebességmérőt gyanúba fogni. Annak ugyan nincsen lelke.

Elküldve: 2014.12.05. 13:40 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Köszi a biztatást! :-) A gondom az, hogy egyrészt nem hagytam ki komolyabb időt, mivel én rendszerint egyszer kétszer biciklizek egy héten, leginkább hétvégén. Ha előtte nem is voltam, ilyen eset már előfordult és nem okozott ilyen gondot. A másik a ruha, technikai Lidl-ös, Tchibos ruházatom van. Szerintem max. 1 kg plusz, de inkább kevesebb. Ez már a harmadik-negyedik alkalom, hogy tapasztalom a lassulást. Csak egy dolog változott az SPD patentpedál. De ezt sem tudom összefüggésbe hozni a változással. Igaz, olyan helyeken volt izomlázam, ahol addig soha, de már ez is kezd lecsengeni. :-)

Elküldve: 2014.12.05. 13:11 zscs 

• zscs avatar
  • sima XC-s

Teljesen természetes. Hosszabb, akár már 2-3 hetes kihagyás után jelentősen csökkenhet az adott pulzus mellett elérhető teljesítmény. Nem feltétlenül és nem közvetlenül függ össze a hűvös idővel. Egyébként úgy összefügg, hogy +2-3 kilónyi ruha van rajtunk ilyenkor és megnő a légellenállásunk, de előbbi csak a meredekebb mászásokon, utóbbi meg csak 28-30 fölötti sebességnél vehető észre számottevően.

Elküldve: 2014.12.04. 23:34 XCode 

• XCode avatar

@OKdoki: Magam is tapasztaltam. Legalább három kilóval több ruha van ilyenkor rajtam, s visszafog.

Indulásnál az izmok is merevebbek, de aztán bemelegednek. Talán ez nem befolyásolja annyira a sebességet.

Elküldve: 2014.12.04. 21:45 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Most, hogy beállt a hideg (Ó pardon! Ma meg meleg volt) lelassultam. Vasárnap a 1-2 Celsius fokban képes voltam ugyan 35-36 tempóra egy-egy percre, de az átlagom csak olyan 22-23 környékén volt, szemben a jó-idős 26-28. Persze az átlagot úgy értem, hogy kényelmesen haladva állandósult tempónál az órán legtöbbször látott érték, épp amikor oda pillantok. Vajon az órám kezd rosszul mérni, vagy megfagytam? Más is tapasztal ilyet?

Elküldve: 2014.12.04. 21:31 XCode 

• XCode avatar

A 2014. év eredményei rövid távon

A 2014. év eredményei hosszú távon

Elküldve: 2014.11.24. 20:34 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Hálás köszönetem.

A többieknek is mondom: karácsony előtt mindenképpen elkészítem az idei összefoglaló táblázatokat. (Persze ember tervez - Windows lefagy...)

Elküldve: 2014.11.23. 19:06 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

Régen jelentkeztem. Rövidtáv, országúti: 30,2 km, 1 óra 4 perc.

Elküldve: 2014.11.03. 22:13 XCode 

• XCode avatar

@semmiho: A Pilisszántó és Szentkereszt közötti nyeregből indul az út. (Van jelzés, de bizony nem figyeltem, milyen színű. Másfelől is el lehet ide jutni, nem csak az aszfaltozott úton.)

Nagyjából a Pilis hegyének hosszanti tengelyében, a gerinc mentén kanyarog az említett ösvény. Több utat is keresztez, elágazik stb. A gerinc Szentkereszt irányába sziklafal formájában szakad le. (Helyenként ezen a falon is le lehet ereszkedni, de inkább csak zergének ajánlanám.) A gerincen felmászhatsz a Pilis tetejére. Onnan már betonút is van a Pilis-nyeregig.

Elküldve: 2014.11.03. 21:10 zscs 

• zscs avatar
  • sima XC-s

@XCode: :) Pilistetőre melyik ösvényre gondolsz, amin nehéz felmenni?

Ami durva ott, az a piros+ a sziklakerttel, csak 1-2 bringást ismerek, aki nem csak le mer, de le is tud menni.

Mi egyébként gyűjtjük ezeket a helyeket, tudok még párat, akár GPS-logokat linkelni is, ha érdekel valakit. ;)

Elküldve: 2014.11.03. 18:49 XCode 

• XCode avatar

@semmiho: Jómagam is jártam ezeken az utakon. Meleg nyáridőben persze. Nem szégyenlem bevallani: a bajosabb szakaszokon toltam a járgányt. A tető, leszámítva a köveket, egész tűrhető, hanem az oda vezető emelkedő, no meg az út - pocsék. Ha valaki ezen végigmegy, különösen lefelé, jobbára Boldogasszonyunk kötényében van.

Igazi kihívás még a Pilis hegy oldalában felmászni. A Pilis orrára gondolok, Pilisszántó fölött. Érdekes módon, felfelé (egyes szakaszokon) könnyebnek látszik, bár így is jobbára tolni, emelni kell szekeret. Lefelé nemigen mertem gurulni.

Elküldve: 2014.11.03. 18:19 zscs 

• zscs avatar
  • sima XC-s

@semmiho: á igen, a log: http://www.strava.com/activities/214731368

Elküldve: 2014.11.03. 18:13 zscs 

• zscs avatar
  • sima XC-s

No akkor egy rendhagyó tekerés, részemről! ;)

73.3 km, 5:03:00 menetidővel, ez 14.5 km/h átlag. Viszont 2449 méter mászás, benne a Budai-hegyek legjárhatatlanabb és/vagy legjobb ösvényei közül párral. ;) Volt hegy, ahol 6.8 km/h-val jöttem LEFELÉ. Itt: http://www.strava.com/segments/8104395?filter=overall Vagy a Nagy-Hárs DH pálya észak felé, 40% fölötti meredekség szinte végig, 2.6 km/h átlag... :D Mindezt merevvillás MTB-vel. ;)

Elküldve: 2014.11.02. 10:02 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@XCode: Ha lesz száraz őszünk és/vagy beköszönt a tartósan nulla fok alatti idő a montis adatok is elkezdenek csordogálni tőlem. Tudniillik utálok sarat takarítani a port egyszerűbb törölgetni róla. Noha kissé elszomorít, hogy keveset van hajtva, bár az országúti annál többet.

Elküldve: 2014.11.02. 09:07 XCode 

• XCode avatar

@dr.anonimus: Te is, fiam, Brutus? Köszi. November végén-december elején készítek majd újabb táblázatokat. Most már kellő számú adatunk van, az eredmények megbízhatónak tekinthetők.

Elküldve: 2014.11.02. 08:49 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Másfél hónap kihagyás után ismét nyeregbe pattantam. És az összes elkövethető hibát el is követtem :D

• kapásból hosszútávval kezdem újra
  • úgy hogy az előtte lévő 24 órában nem ettem rendesen
  • és csak azért sem fordultam vissza a a táv egyharmadánál mikor már oly szinten rosszul voltam, hogy majdnem beborultam az árokba

Egy dolog maradt, az akarat.

• 118,3km
  • 5:01
  • 23,4 km/h
  • 1136 m szint

Elküldve: 2014.11.02. 08:33 XCode 

• XCode avatar

Kíváncsiság okán kipróbáltam, milyen sebességet lehet elérni sík úton, ha nem segít hátszél. A kecske: 2,1" széles gumikon guruló MTB. A körülmények: tökéletesen egyenes és sík út, kb. 2 kilométeres szakasz, kifogástalan aszfaltborítás, semmi akadály. Szél: nem érezhető. Valamelyest ráhajoltam a kormányra, mert erősen kellett kapaszkodnom. Mondjuk a szokásos 50-60 fok helyett 30-40 fokban dőltem előre. Nos a legnagyobb erőbedobással elért eredmény: 38,4 km/h. Ugyanitt közepes hátszélben negyven fölé is feltornáztam sebességemet a nyáron.

Tapasztalat. Eleinte nem érezni szinte semmit a légellenállásból (14-15 km/h), azután kezd érezhető válni (19-20 km/h), 24-25 km/h sebességnél már meghatározó. Közepesen edzett kerékpáros ezt még kibírja. A sebesség növekedésével kezd elfogyni a levegő a tüdőből (29-30 km/h), harminc és negyven között az ember fia (ha öreg és nem kellően edzett) megtapasztalja, milyen lehet a fulladásos halál.

Elküldve: 2014.10.25. 18:08 XCode 

• XCode avatar

Friss adatok az érdeklődőknek.

Az átlagsebesség rövid távon:

MTB: 20,66 km/h (az előző 20,86 volt)

Túra: 24,06 km/h (az előző 24,15 volt)

Outi: 28,56 km/h (az előző 28,74 volt)

Az átlagsebesség hosszú távon:

MTB: 16,94 km/h (az előző 18,02 volt)

Túra: 21,94 km/h (az előző 22,21 volt)

Outi: 27,87 km/h (az előző 27,38 volt)

A gyengébbnek tűnő eredmények (tizedekről van szó) az adatok növekvő számának tudhatók be. Nem a kerékpárosok ereje fogyott el, s nem is a hideg befolyásolta teljesítményüket.

Elküldve: 2014.10.20. 20:00 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Természetesen most is elfelejtettem a lényeget. Erőnléteddel láthatóan nem volt baj. (Fiatal ember sok mindent kibír.) Nem csodálkozom, hogy a nyergedre és cipődre panaszkodsz. Hosszabb út után teljesen mindegy, milyen a nyereg és a lábbeli. Kéreg nő a fenekedre, és hólyag a lábadra. A hátizsák meg teljesen alkalmatlan eszköz hosszabb kiránduláshoz.

Elküldve: 2014.10.20. 19:51 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Valaha az országutak csavargójaként virsligumissal jártam az országot. Addig nem volt baj vele, míg nem kellett rossz utakon zötykölődni, vagy terepre lehajtani. Már közönséges földúton is szomorú halál országúti kecskével közlekedni. Manapság már nincsen lehetetlen. Adatott nékünk a cyclocross, és sok műszaki újdonság, ami könnyebbé teszi életünket. Mindazonáltal egy túrára felkészített országúti járgány nem olcsó, és továbbra is megmaradnak a korlátai. Homokon például egy lépést sem!

Elküldve: 2014.10.20. 19:23 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: Nem rossz a bicaj az biztos. Sajnos országútin még nem ültem, de a nagy távolságok miatt egyre jobban izgat a gondolat. Egyébként arra is kíváncsi voltam, hogy mennyit lehetne folyamatosan tekerni, ezért úgy indultam útnak, hogy ha nem bírom, akkor hazajövök valahonnan vonattal. Igazából Fonyód környékén elfogott a fáradtság éjjel 1-2 körül, itt már 25 órája voltam úton és néha úgy éreztem, mintha alva bicikliznék, a kilométereket alig akarta maga alá gyűrni a gép. Nagy nehezen visszaértem Keszthelyre és elgondolkoztam, hogy vonatra kellene szállni, de egy kis kajálás és pihenő után a fűtött váróban úgy megjött az erőm, mintha akkor keltem volna fel. Egyébként éjjel 13 fok volt, amire bár készültem a 4-5 kilós hátizsák kevésbé volt kellemes, ilyen útra többet kizárólag csomagtartóval megyek. Szóval erőnléttel nem, de a nyergen kívül a cipővel volt problémám amire nem számítottam, SPD de a lábújjat, talpat megviselte a kemény belső/talp.

Elküldve: 2014.10.20. 18:33 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Ezt nevezem hosszú távú adatnak. Ráadásul túrakecske! Úgy hiszem érdemes lesz majd hamarosan új táblázatot készíteni.

Hozzá kell tegyem, irigylem a jó eredményt. Ha kimúlik a csótányom (és én túlélem), bizonyosan cross járgányra nyergelek át. Persze jó vaskos gumikkal talpalva, mert homokon is akarok közlekedni.

Elküldve: 2014.10.20. 17:30 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: Szia! Egy ideje játszottam már a Balaton-kerülés gondolatával, de csak most jött el az idő hozzá. Múlt hétvégén tettem meg az utat Sopronból:

557,15Km 20,3-as átlag

Részei: Sopron-F.Szentmiklós-Celldömölk-Keszthely: 169,09km 8:22:53 Északi parton Tihany: 2:11:16 Almádi: 276,87km 3:34:00 B.Öszöd: 340,08km Keszthely: 394,92km 0:47:34 K.hely-Hévíz-Vasvár-Sz.hely-Zsira-Ausztrián át: (162,23km) Csak azt nem tudom hogyan írja ki a kerékpározással töltött időt ez a km óra, mert ezeket olvastam le róla sorban és nem volt újraindítva útközben. Az átlagot persze jól számolja.

Elküldve: 2014.10.13. 15:23 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Sajnos mostanában nem sok időm van tekeregni, hetente 1-2 alkalom adatik, többnyire késő du-án, este.Így tényleg csak rövidke távok férnek bele, mint a tegnapi is: 38.21 km, 28.57 kph átlag. No majd a hossz hétvégén (23,24,25,26)...:)

Elküldve: 2014.10.12. 21:06 XCode 

• XCode avatar

@OKdoki: Városban, gyalogosok között igen jó a 22 km/h körüli átlag.

Jómagam is voltam ma Tatárszentgyörgyön. Országút és terep. 134 km, 17,1 km/h átlag. (Kiváló gombákat találtam.)

Elküldve: 2014.10.12. 14:56 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Mai Kőbánya-Római part oda-vissza. 42,2 km, 22,5 km/h. A múltkori hasonló irányon valamivel rövidebb távon, de 4 tizeddel több volt az atlagom. Érdekes az, hogy egyáltalán nem voltam lassabb, sőt. Fojamatas haladásnál 28-30 között tartottam a sebességet. Csak többször kellet lasitanom, majd onnan felgyorsítanom. Ami nekem nem tűnt fel, de a végeredményt befolyásolta. Pl. a Rómain a kavicsos útszakaszok, vagy az Északi összekötőn a gyalogosok, stb.

Elküldve: 2014.10.11. 20:50 XCode 

• XCode avatar

@Gergo-83: Üdvözöllek társaságunkban! Az adatokat köszönettel vettem.

Elküldve: 2014.10.11. 20:30 Gergo-83 

• Gergo-83 avatar
  • virsli gumis/oútis

Eddig csak rendszeres figyelemmel kísérője voltam ennek a topic-nak, de most küldök én is pár adatot a közelmúltból országúti kategóriába.

Hosszú táv: 124 km 28.9-es átlag 108 km 27.9 km/h 101 km 28.7 km/h

Rövid táv: 90 km 28.2 km/h 87 km 28.0 km/h 76 km 29.1 km/h

"Extra rövid" táv: 45 km 31.1 km/h 44 km 31.5 km/h 42 km 31.3 km/h

Elküldve: 2014.10.11. 19:27 XCode 

• XCode avatar

@milanos: Az átlag is jó, nem csak az időjárás. Köszi! Holnap talán én is elszabadulok.

Elküldve: 2014.10.11. 18:24 milanos 

• milanos avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Helló!Friss eredmény:Kirándulás Kőszegre 143,5km táv.19,5km/h átlag!kiváló idöben!

Elküldve: 2014.10.04. 18:03 XCode 

• XCode avatar

@NorBEE300: Köszi. Láttam közben a képeidet is. Őszi táj kerékpárokkal.

Elküldve: 2014.10.04. 17:54 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

Üdvözletem!

Mai túrázásunk eredménye: 98 km, nettó 4 óra 40 perc alatt, terepjáró slick gumival.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!