Ja, izé, legjobb tanács: szerezz egy nőt! Megtáltosodsz! :D
Nem mindig lehet kirobbanó formában az ember. Nem tudom milyen munkát végzel, de pl. nekem az a tapasztalatom hogy fizikailag minél intenzívebb, kimerítőbb a műszak, annál energikusabb vagyok később délután (ha sikerül túllendülni az otthoni első leüléskor jelentkező letaglózó álmosságon :D). Ha kevesebb aktivitás van, akkor haza is úgy megyek mint egy mosott rongy. Sajnos én szénhidrátfüggő vagyok, anélkül nem sokat érek. Reggel az első dolgom a munkahelyen hogy kajálok egy adagot hogy az első két órát a reggeliig kibírjam :D Van aki meg egész nap nem is eszik szinte, azokat nem is értem hogy bírják anélkül hogy rosszul lennének.
@rcs2003: Az álltalános minden napos erőnlétemmel van a baj, ami kihat a kerékpározásra is. Egyszerűen nincs semmihez energiám és negyedévről, negyedévre látványosan romlik.
Hétköznap mindig van (mindig is volt) egy 25-30km tekerésem, ami pont, hogy az intervallum tekerésről szól. De arról nem szoktam írni ide, mert minek. Csak a hétvégi hosszabb erdei tekésekről írok és számolok be. De azokat is nyomom, ahogy tudom, ne a nagybácsis tingli tangli tekerést képzeld el, önmagam maximumán tekerem le azokat az utakat is. Olyanok a hétvégi tekeréseim, mint a Zselic maraton kétszer vagy háromszor.
De jelenleg nem ettől vagyok gyenge, fáradt és erőtlen, ez valami más féle fáradtság. Jelenleg jobb formában tudok tekerni, ha két hetente egyszer ülök a kerékpárra , mint ha heti háromszor. Na mindegy, nem akarom magyarázni, én érzem, hogy önmagamhoz képest folyamatosan gyengülök.
Honnan lenne erőd ha sose dolgoztál érte Hát évtizedek óta "kényelmesen" tekeregsz az erdőkben elmondásod szerint! Abból soha nem lesz semmilyen erő, csak egy jó hosszútávú állóképesség a könnyű túratempóhoz. Erőt kell fejlesztened. Nagyon vékony vagy. Sokkal több energiát kéne bevinned tekerés közben és sokkal nagyobb erőbefektetéssel kéne tekerned rövbidebb távokat. Erőt fejleszteni szar, a sportcéllal tekergő bringások is utálják a sokadik vo2 intervalt hidd el de muszáj, különben mindenki csak fagyizós tempóban tudna menni, de egész nap. :D Tessék beletenni erőt. Ne 6 órát tekerj hanem csak másfelet, de azt KURVÁRA rakd oda. Aztán ha van még kedved mehetsz utána amennyi még jól esik tatatempóban. Egy félórás vo2 interval edzés minden héten és elkezdenek nőni az izmok a lábadon ha rendesen kajálsz mellé. Pár hónap és sokkal erősebb leszel. Tessék dolgozni az áhított eredményért. Így 50 felett a legjobb hozzáfogni, új perspektívákat nyithat az egész életedre nézve, a mentális egészséged is kilő, stb. Nézd meg a képeim között mekkora izmok voltak a combjaimon tavaly meg előtte. Ennek nagy része, az alapja a munkába bejárással jött fel ami hetente 5 napon át napi 2x25 perc volt, egy másodperccel se több! Más ennyi idő alatt még a bemelegítésen sincs túl, nekem meg ennyi volt az összes tekerés! Annyi volt hogy hazafelé általában megnyomtam olyan "jó lihegősen", de csak élvezetből, semmi edzés célom nem volt még akkoriban.
@fpeter: Akkor nálam nagy a baj az erönléttel is, mert ha kényelmessen beosztom, akkor is 80km útán az emlekdők már alig mennek. Mondjuk napi 50km az megy két egymás követő napon is, de három nap már nem menne. De nyilván nálam sem egyforma, mert van amikor meg szárnyalok, de sanos az utobbi időben a kinlodás a jellemző. Egyszerüen nincs erőm, de lehet, hogy ez a korral jár, hormonok, tesztoszteron...stb. :-)
@azaki71: A Divide/ultrakerékpározás az 60%-ban mentális sport. 20% erőnlét, 20% felkészülés (bringa, útvonal, felszerelés). :-)
@azaki71: fáradt vagy csendesem ütögeted a kilométereket lassan vánszorog az ido alattad folyik az ut s a kilométer-izzadtságcsöpp lassan lankad kezeidről válladra le izmos munka folyik s ütem a közhelyekben-nylonba utazol s lassan terül elötted a táj napsütés lankán túl hegy felett homály utazol a szélben arcodat moosssa az élvezet tájon találod meg az örömödet ahogy közeledsz-kinyitod a szád lihegve látsz két kobor láb veled cicáz az égbolt megnyilik eső lehull csendben elő az anorak cendben letesz vissza az ülepedre-süti majd szelet s fordulnak a percek oramutato falon jár kilometerora szervizben-süvito szél lelket cserél megmosdassz a fényben a viz lassan alul ér-csend homály kietlen táj új napra virradsz napkeleten jön fel a nap uj kaland hivogat-vár tárul erdő alatta mohás sár bringára pakolt sár plusszhusz kilo vállraakasztás majd pakolás Veled zendül a rét kifele figyelés deuter vagy camelbak izzadtság cseppek ellen védekezés fény mossa arcod kormányt fegyelmezetten tartod bádogsorompo és magasles utonállo hivogato....
@opp: Akkor neked is kijutott a kellemes részéből. Igen, a sok eső és szétjárt erdei utak együtt, nem a legjobb párosítás.
@azaki71: hogy jobban érezd magad nekem ma 52 km 1150 m mászás 14km/h átlag volt :D Ennyit régen toltam... Nem egyszer tengelyig gázoltam és 20-30 métereket is cipeltem vállon. Ne aggódj nem neked a legrosszabb :) Remélem azért élvezted, én amikor nem sarat köpködtem nagyon jól voltam ;)
Nálam ma volt a mélypontok, mélypontja. MTB. 78km, 750m szint és végig szenvedtem az egész utat. Több alkalommal meg kellet állnom pihenni. Úgy éreztem magam, mint aki még soha nem ült kerékpáron. Hogy a párása levegő, vagy más volt az oka, azt nem tudom, de most totál el ment a kedvem a kerékpározástól.
Hogy csába tudnak egyesek BRM 1000, vagy Divide-t tekerni? Mi motiválja őket és honnét van hozzá energiájuk? Hogy nem merülnek ki már egy napi tekerés után? Több mint húsz éve tekerek, de ezek nekem még mindig elképzelhetetlenek.
Ez volt nyavajgás 2.0. :-)
@opp: Köszönöm, Nagykovácsit nézem, tetszik, bár egy gpx segítség lenne.
@azaki71: csend verdun felett terjednek a közhelyek-vasárnapi láblógatás monti helyett?!?
@nbence: szia, ha nem ismered a hegyeket Buda, Visegrádi hg és Pilis viszonylatban a Trailforks oldal/app. lehet jó segítség az útvonal kiválasztásához. A Pilslis és Visegrád kevésbé beépített, az északi középhegységhez hasonlóan hosszúakat is tudsz menni, maximum 600-700 méteres csúcsokkal, de 60 km alatt meg van 1000 m mászás, sok jó dh és változatos terep lehet.
@Krupcheck: A boszorkányost meg a ligetes már bejártam. Fogaskerekűn elgondolkodom! Köszi
@nbence: Szegeden elég jó az ártér, ahhoz még utazni sem kell.
Korányi Fasor végén ahogy indul a földes gát, ott le, végig a Boszi, utána az kivisz a gátra, ez a szakasz sztemmindenkinek ismerős aki szegedi és bringázik. Utána viszont pár helyen megint le lehet menni, és tök jó utak vannak, még 1-2 hipihupi is akad, meg technikásabb részek.
Újszegedi oldalon ugyanez, a Gellért liget sétikálós részéből folytatva a Maros felé van egy többnyire jól járható ösvény, amerre kevesen járnak, majd a gátőrház magasságában a "Katlan", kaptatós emelkedőkkel meg kapaszkodós lejtőkkel.
Ha BP, akkor meg fogaskerekűvel fel, aztán gravitációval le, ha ott lennék megtalálnám talán az ösvényt, de leírni nem fogom tudni :D
@nbence: pl.: Nagykovácsi. Crosskovácsi. https://www.crosskovacsi.hu/hu/versenyek/crosskovacsi_maraton_2024/palyainformacio
Sziasztok! Merre montizzak egy jót? Közepes erőnléttel, közepesen elhízva bringáznék egyet 29-es montival. Kb. 40-50km-t mennék... Szegedről Pest környékéig elautózom, de az Őrség már messze van, a Bükkben vagyok eleget. Ha van .gpx azt külön megköszönöm! Mit javasoltok? Köszönöm
@azaki71: nem akartam"forumot bomlasztani"inkább nem közlök több "irodalmat";(
@azaki71: angyali kipa-fancsali pitsa de lehet tévedek-s az élvezet nem célkereszt igényeim korlátozottak-elitélőim basódjanak szódásvizben mosom kezeimet-ha megtaláltok 'vihettek ingyen-nem alszom s nincs éjjszakám-államon zöldé aszott a szakál-(aggály?!?)tölts be (h)ideggel forró lesz e nyá(l)r-valósággá váló vé(r)lem-feloldozás fázos hajnal elől bukdácsolok megymaggal szórt álmodozások-tanúhegyek tanui koromnak-szilvapálesz-szel beszórtak jólvan-szívem sajgó ritmusai-érted szólnak krampusz Nikoi-görög vér(t) görög tér-meghódított Arisztotelész-kitett utcákon felnövök nevedre-forró vérrel gyöngyözö szemekkel vess" a keresztre's elém majd ha hintókkal jönnek-örök Helénke örökké ébreszt csipa és málé örökös ánizs papírok közt fekszünk parfümöd ámít-ragadós hajnalon ha cuccaim (vámít) tudd kié voltam angyali Átrisk-fölébreszt Ré-szegen ondónyi az oldódás-7es busz villamos menny(e)-i-tolongás arczobrás fodrás-futás a kövön-futás a Hősökön hangtalan zötykölődsz-delibus éjjel s majd te is elvadulsz angyalok csikóbőrt húznak s eddablúzt tv-n hányinger hír s háború ki a lapított(abb) tévé?!?titkos álom húz-irány a nyirkosba vágnak titokban-felpöcsékolt lámpa sem kell-íz-ámor-ban lassan és hangtalan suttog a neved.szélvész jellemed nem ismerhetem eleget-seb gyógyul de a lélek nem forr-oldj ki a mából a holnapod vágyom ha ez a betongolyó egyszer össze zsu(=gorod tudd hogy én voltam rinocéroszod-hájjal kenegettél s azóta szök' a láp-émítő rémhírekkel teli a világ-szorgoskodtam sör/sor-ban pörkölöd pondró voltam-Ó kiért az éhh(jj) sír s csupa me(s)ztelen nem nőttem meg köveiden árvácska lettem-jön az óra s elhagynak(mindenki-senkiért) mondass értem egy szent misét-ordasok odva reteszre tolva-sliccen sie bitte és a fehér folt fehér textil egyre nagyobb kenyeret vágtok ott fehér abroszon-körül üli(öleli) az asztalt a csonka család-legyél apám s anyám és mondj értem egy imát!társad voltam egy éjjre s hangtalan svihákod
@azaki71: nézzétek:álommasina:() https://www.ecobike.hu/hu/hasznalt_mtb_kerekpar/torpado_ribot_29er_mtb_kerekpar_hasznalt/
@azaki71: mióta lett vilagító kockakerekű a kis fenti testbike logo?!?;) elektromacska kockakereken-koncsita vurszt nekem szerelem?!?;)
@azaki71: ma 13.02kor hattyuházánál moszkva tér narancs cst merida mezben mintha volt csapattársam Szórádi Balázs lett volna....de lehet csak egy flash volt mert eltúnt bár "egykis futársrác" közvetlen nyomában volt-örülök hogy a "ketyegőnevető"után jólvan!!!
@azaki71: Ott is szeretnék majd menni és elérni Budapestre. A legutolsó kísérletem (40 fok miatt) kudarcba fulladt. Idén úgy kalkulálom, hogy éjjel, és a hajnali órákban megyek.
Én magamat szponzorálom. Szakács, szerelő, sofőr, sportoló, masszőr, bartender, videós meg még ki tudja még mi vagyok. :D
@azaki71: erdőmellöl származok van egy irigyed9 éves koromba kerültem be pestre addig kert és erdőmellett laktam csak addig nem voltam bringa fan-első emelkedőimet akkor tettem meg mintanyukám egyetlen pici fiabdai nagyantal utca/aranybulla utca telkünk végében lévő utcában kezdődött az erdő-elsőbringám dinomonti austriából műanyag vastag külőkkel és piros gumikkal;)
@rcs2003: Nekem csak a sok eső veszi el a kedvem, mert sár van az erdei utakon és én az erdei utakat szeretem. De addig is tartom a heti két hosszabb tekerést. Legalább néha használom a Gravelt is az aszfaltos utakra.
@azaki71: jött a a megszokott körömbe egy fekete graveles arc fél km-ig együtt mentünk-kiskörbe meg sztem egy lasabb trekiinges/amatör outis de szürke-kék sport ruhában-többi meg szokás szerint rengeteg autó-nemtudom honnan van ennyi és hovaigyekeznek egész nap ennyire...:()
Én 12-én tekertem utoljára, akkor is csak kb másfél órát, azóta se volt kedvem hozzá :)
@fpeter: Akkora jövő hónapban indulhatsz a Hungarian Divide-on.
Én csak két alkalommal tekertem a hétvégén, de a lábaim még mindig nem tértek magukhoz. Nulla erő van bennük :-)
@fpeter: ezt hogy érted főállású bringás vagy?!?teli támogatokkal-hogy kell elképzelni?
@Cadre Allage: Szeretem, mert munkahéten általában csak 6 óra alvásra van időm. Bringatúrán nyomok egy 10-13-15 órás napot, és a többi pihi. :-)
9 nap, 750 km, 15000 m szint, a lengyel határtól az osztrák határig, Morvaország vadregényes vidékén, sátorral, önellátóan. Alvás 1100 méteren 5 fokban, átkelés számtalan gázlón, vízvétel folyóvízből, várak, kilátók szép számmal. Azt hiszem most egy hétig nem montizom. ^.^
@Cadre Allage: de Daniel martineznek nem Roglicot kéne segíteni?!?:() ha már egy klub
@VTitusz: a kvalifitását nem vitatom mert kituno versenyzo-Roglicotis letaszitotta a tronrol az ellenfelei lehet nincsenek csucs formában-de anélkül hogy vádaskodnánk gondoljatok a Froom esetére 2 millió dollár volt amit az ügyédekre költöttek h kimossák a doppingvád alól-a 90es évek vége Siposék ota tudjuk hszódavizzel nemmegy...és nem vádoljuk csak meglepo ahogy megy....tavaly második Thomas van ott és ex skyos Danie Martinez
@Cadre Allage: Hát sokat nem tudok hozzászólni. Van pár UFO a mezőnyben. Az egyik ő. Más most nincs a Giron. A többiek emberek, akik ott vannak, azért ekkora a különbség. :) Amúgy azért ez valahol szívás. Ha nem születsz ilyen genetikával, akkor csinálhatsz bármit is, csak 2. leszel mögötte.
@Cadre Allage: Én úgy láttam, hogy a tegnapi utolsó 1km neki sem esett jól. Vszínűleg az ő szervezete sokkal jobban hasznosítja a bevitt energiát, mint a többieké, azon felül, hogy edzett is. A frissítésnek, táplálkozásnak nagyon nagy szerepe van. Illetve csalóka a kép. Top név, Pogacaron kívül, még ki van a mezőnyben?
@Cadre Allage: Én nem szeretem a trekking gumikat, sokkal kényelmesebb a szélesebb gumi. Így lett Continental DoubleFighter II (584 x 50 mm). Jól is teljesít, 20ezer alatt kapni a kettőt. Felrakni is könnyű volt.
@azaki71: már most elso pedig még egy hét van 6.35 perc eldőlt már.....Armstrongék idejében volt 35mp is
@azaki71: valakinek nem tűnt fel hogy ez a pogacar gyerek űridőt megy azt 5500szintettel 220km-el a lábában nem liheg el sem fárad a 2000ezres évekbenaz armstron ulrich párharcban elgyötörten félholtan érkezett a teledoppingozott Armstrong?!?WTF van akkor most? Makky ezt hogy látod?vagy bárki? kituno szimpatikus versenyzo Pogacar csak feltünik....
@azaki71: én inkkább tekerek a leharcolt mtb gumikkal mint hogy szivok a kianiakkal amik nem jönnek fel...
@Cadre Allage: Nekem a legjobb trekking gumin a Continental Travel Contact volt eddig. De már nem nagyon lehet kapni.
@azaki71: átakartam alakíttatni az mtbt vettem két "kínai" slicket nagy szívás szereltem a külsőt nem ment fel még az uj belso is kilyukadt-tuti szívás inkább a kopott mtb-et hagytam volna fönt...ma is tekerhetnék 20ezer két kinai trekking gumi-megéri?!?;)
@azaki71: Van a nadrágban egy nadrág, képzeld el úgy mintha a bringás nadrágra ráhúznál egy rövidgatyát. A betét semmit nem tart a nadrágban, az csak egy párna, a nadrág maga az ami magában tart mindent. :) A hétköznapi rövidgatyákban is van egy plusz hálós rész, nem véletlenül.