@fpeter: van eladó 26os alkatrészem érdekel?hajtokaron kivül szinte minden
@fpeter: van eladó 26os alkatrészem érdekel?hajtokaron kivül szinte minden
Átpatkoltam a montit. S-works gumi gyakorlatilag 2000 km-t bír. Két bikepacking túra úgy elfogyasztotta, hogy már csak semi slicknek ment el.
@opp: ja csak egy összegben 80-120 az nem mindegy hogy fél évig hirdetgetek vagy több ideig és lesz 130am;)kb
@azaki71:" philadelfiai gyülekezetet kifaragták a 19 kerben" by leöwy-viccen kívül nagyon régóta először láttam a nagykőrösin buszon-kocsival jötünk tehát bámulok mindig kifelé egy "érdeklődően"kedvesen mosolygó lányt ki nem"nyomogattt" és nem fejhalgató(sajnos ritkán de ilyen is van...)csak egy(vagy több) érdekesség
@Cadre Allage: ok, a hírdetésből ez nem derült ki :) Szedd szét és az alkatrészeket többért is el tudod adni mint 100 ezer Ft...
@opp: igen de enyém gazdasági totál kár:pressfit hibás váz nuku hajtókar max 110ért ha valakit érdekel....
@Cadre Allage: egy kb 2006-os scott vázra épített bringa, nem gyári, az alkatrészek értékéből tudod beárazni és ha szétnézel itt a bolhán biztos találsz mást hasonló felszereltseggel ami jó kiindulás lehet árazáshoz. 2-3 éve adtam el egy hasonló szintű 2010 körüli Cube Reaction Xt(groupset) RS Reba villás, 11 kg alatti bringát 180000 Ft ért.
@Cadre Allage: 2019 körül adtam el egy tárcsafékes Speci fullyt 150k-ért. Nem tudom, hogy melyik évben él szegény srác. ^^
@Cadre Allage: nem olyan rossz a helyzet mint amennyire látszik;) https://ujapro.bikemag.hu/kerekpar/mountain-bike-kerekpar/scott-gyonyoru-bringa-akciosaron-gyere-el-alkudnikotelez-mountain-bike-26-quot-elol-teleszkopos-shimano-deore-xt-hasznalt-elado-7484.html
@azaki71: hajtókar nélkül és"kiszakadt persellyel amiit ragasztani kkell ez a "cókmók"mennyiért adható el kb a villát is kicsit rendbe kell rakni azon kivül fékek váltásrendszer kerekek jó max racsnicsere(ha valaki ebből akar még bringát)
@rcs2003: hajnali 3 körül max fél négy 24 fok volt a kocsink szerint a belváros "felé"
@rcs2003: Nyugaton a helyzet... Felhős, az eső már elállt, 23C és szél. De menni kell:-) Nincs kifogás
Ma teker valaki valamerre? :D Mi nemsoká indulunk egy sörkörre, hátha még nem tör ki az igért heves égiháború. Jelenleg még 37 fok van itthon. Ahogy nézem a nyugati országrészben már 10-15 fokkal alacsonyabb.
@Cadre Allage: mi értelme a karbonnak ha amúgy ilyen dögnehéz a bringa? Cimborám zöld 29-es Malija is megállt 13 kg-nál, pedig nehéz gumik mentek rá(olcsó drótos conti cross kingek), maga a váz is 2kg, a suntour levegős teló 2kg, eléggé belépőszintű(Deore 10x, Alivio hajtókar) hajtással szereltem...
@Cadre Allage: mindegyik méretnek megvan a maga előnye is és hátránya is;) nem tudnék választani 26tal régen versenyeztem 27.5 olasz scapin "imadkozós megválaszolás" 29 vadi új 31,5 mi lesz?!?:)
@azaki71: vettem olcson egy karbon 29est hamar felveszi az utazo sebességet ez pozitiv viszont lomha és dög nehéz(13,8kg) ezek negatvumok viszont olcso volt...
@bl4ckv0id: +1 érv a 27,5 mellett, hogy csúcs telót kap az ember harmadáron. ^^
Plusz egy divide teljesítve. Ilyen őrültséget nem vállalok be többet a nyári 35 fok feletti melegben.
@azaki71: régebben jobbak voltunk futásban is-ezek inkább "eltartott megélhetési"sportolók
Valóban, ebből már két falunap főzőversenyét is meg lehetne tölteni indulókkal :D
@rcs2003: A versenyen résztvevők létszáma más volt. Persze ott is kevesen voltak, de azért RM2ben pl. 64-en, RM3 43-an. https://www.temposport.hu/results/public/g-live.html?f=/download/2024/Crosskov%C3%A1csi%20XLC%20Marathon.clax
Crosskovácsi a múlt hétvégén (ODINban szereplő adatok alapján a nevezésekből a legpopulárisabb két kategória & táv):
Rövid táv Felnőtt férfi 8 Rövid táv Felnőtt nő 3 Rövid táv Master 1 férfi 27 Rövid táv Master 1 nő 3 Rövid táv Master 2 férfi 46 Rövid táv Master 2 nő 3
Közép táv Felnőtt férfi 7 Közép táv Felnőtt nő 3 Közép táv Master 1 férfi 15 Közép táv Master 1 nő 1 Közép táv Master 2 férfi 30 Közép táv Master 2 nő 2
Szóval az a helyzet hogy kb egy falunapon többen jelentkeznek a délelőtti főzőversenyre mint egy országos szintű maratonra, és ebben nincs is túlzás!
Egyszerűen nem menő a bringázás nálunk. A legtöbb fiatal alig várja hogy kocsi kerüljön a segge alá. Arra sincs idejük hogy rájöjjenek, 3km-nél többet is lehet egyszerre tekerni a bringával, nem csoda hogy a két sarokkal odébb lévő kisboltba is a kurva autójukkal mennek. Unokatesómmal nézegettük hova kéne eltekerni hétvégén itt a közelben, jó idő lesz, hazajön, eltöltünk egy jó délutánt. A tervezés 40. km-énél már megjegyezte hogy "dehát az már 40km!?" :) pedig ez lószar távolság, még tötymörgős tatatempóban is kevesebb mint 2 óra.
A másik az hogy egy egész vagyon rámegy mire bármilyen, akár csak licenszes amatőr sportolót nevelsz a gyerekedből. Miközben a társadalom egy jelentős hányadának az egyszerű megélhetés is fejtörést okoz hónapról hónapra. Nem csak bringa, behelyettesíthetjük bármilyen sportággal a fentieket. Ezért olyan népszerű viszont a futás, mert nem kell hozzá semmi hogy elkezdd, elég apránként építgetni és rögtön az ajtódon kilépve már tudod is csinálni. A futókra mindig lehet rendezvényt alapozni azt vettem észre.
@azaki71: elkényelmesedett társadalmat élünk minden pár kattintásnyira van csoda hogy nem termelődnek ki a társadalom számára a jó sportolók?!?
@azaki71: vennétek 3kiloért 29 karbon t vagy ez tul szép hogy igaz leggyen?!?
A másik bringán kb 2021 óta ugyanaz a pár legolcsóbb hajtogatós race king van, nálam kurvajól bírják, pedig 90%-ban aszfalton haszálom őket! :) A munkába járós bringán ezeknek mininum 4 évet ki kell bírniuk.
@rcs2003: lehet h jo de en a masodosztályu crossking montankingeket használtam.....katasztrófa volt
Ma megjött a két Race King gumi a munkábajárós montihoz. Felraktam, tök jó. :) Nem mondom hogy emiatt várom a holnap reggeli melót, de azért jó lenne kerülni vele egyet. Sajnos ma nincs rá idő.
Sam Pilgrim legújabb hülyesége, kerekek helyett körfűrészlapok :D https://www.youtube.com/watch?v=trzP9n5sqoc
@rcs2003: igen ez egy "svájci szabvány" 012'es évjárat a perselyt be kell ragasztani mert harmadszorra jön ki a tengellyel-lehet "Kossut művek";)
A kerékméretnek semmi köze ahhoz hogy kiszakítod a középtengelyt. Ott valami más van.
@rcs2003: énis a kisebb klasszik 26ost szoktam meg de csabito ajánlatom van 29karbonra-amit lehetne pimpelni-bár ugyanott lennék "testreszabás"után (kábé 450)
@rcs2003: igen csak pont a kis kerékméret nem bírja a gyűrődést 3szorra szakad ki a középtengely-azért gondolkodtam nagyobb-ban hátha esetleg tartósabb...
Kisebb kerékmérettel olcsóbb könnyű bringát építeni azonos kategóriában. :)
@azaki71: a nagyobb vázák talán jobban is bírják a hajtast ezzel a 26karbon axott scale10el csak baj van 3szorra fordul ki a tengely...tényleg a nagyok jobban bírják?!?27.5rel nem volt ilyen bajom
@rcs2003: Attól függ mennyire régi a váz. A Nakamura vázamba simán befért a 27,5-ös szett, volt körbe simán 10 mm sárférőhely. Városba elég volt az. A mérete miatt viszont váltottam vázat, de nem 26"-ost vettem már. Egyértelműen nem érdemes már venni, csak retro bringának. Mindennapos használatra jobbak a nagyobb kerékméretek.