Sziasztok!
Én is bedobnék egy témát, ha már panasz volt, hogy nem pörgünk!
Régi-új-újrakezdő) biciklistaként szeretném a véleményeteket kérni, hogy a 26"-os mtb kerékméret tényleg ennyire lesajnált, és "non-exsitent" lett, mint ahogy a külföldi(és sokszor jóval vagyonosabb) országok mtb fórumain hallani? Tényleg ennyire nagyságrendekkel kényelmesebb, jobb, hatékonyabb egy 27.5" vagy 29" monti? Lassan alkatrészeket sem látni 26-hoz, nem-tapered nyakú normális villa már haszáltban sincs, a gumiabroncs már szinte drágább, mint a nagyobb méretekben, ellenben az egyszerű tárcsafék egy jobb hambi/pizza árából kijön.
Nekem takarékon volt a bicózás egy jó 10-12 évig, pedig előtte bár pénzem nem sok volt, borzasztóan érdekelt mind tekerős, mind műszaki oldalról, főleg inkább utóbbi. Mi könnyű-közepes terepeken nyomtuk, dombságok, középhegységek, erdei és túraútvonalakon, semmi vadulós; de azért ha volt egy nem hajmeresztő lejtő, megeresztettük neki teljesen alap, V-fékes belépő bicajokkal is. Talán már hallottam '11-'12 környékén, hogy van már valami 29"-es kerék, de nem volt még mainstream.
Most, ahogy böngészem a fórumokat, aprókat, 200-250-ért olyan 26" össztelós gépeket kapni, amire Mi 10 éve csak csorgattuk a nyálunkat, hogy soha nem lesz ilyenünk. 3-400 között már karbonvázas, csúcs-szettes, "luxus" bicókat látni, amiken nemrég(10éve) maximum az orvosok, vagy vállalkozók palántái, abból is csak a legtehetősebbek tekertek.
Most ennyire számít a divat, hogy a kiskerekűek nem érnek nagyobb pénzt, vagy tényleg ennyivel modernebbek a nagyobb kerékméretek?
Igyekeztem végigolvasni a korábbi hsz.-eket is, de azért 12 évet nem tudok bepótolni.
Valóban, nem a bringa teszi a tekerés örömét, de azért hozzá tud adni, ha szépen dolgozik alattad a gép!
Üdv!