Társalgó.........2025

151-200 (356 hozzászólás)

Elküldve: 2025.04.08. 20:22 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Több barátommal együtt (azaz nekik értelmezési feladványként bemásoltam az írásod) próbáltuk értelmezni eme szösszenetet. Arra jutottunk, hogy ehhez a természetes intelligencia kevés, ezért segítségért folyamodott egyikünk a mesterségeshez. Ő ezt válaszolta:

"Ez a szöveg egy tudatosan szürreális, álomszerű, erősen asszociatív szóáradat, amely nem követi a hagyományos nyelvtani, logikai vagy narratív struktúrákat. Inkább hangulati és vizuális képeket sorol egymás után. Íme néhány jellemző motívum és értelmezési lehetőség: • Vallási utalások: “szentFaradon”, “püspök”, “szentelt vizet”, “Ég kegyelme” – ezek a kifejezések egyfajta szakrális, transzcendens keretet adnak, mintha egy rituálé vagy spirituális utazás elemei lennének. • Képszerű absztrakciók: „kenyur vagy Vazul torbe csaltak porcid alul döbbenet égbolt” – ezek abszurd, de költői képek, a szavak hangulati hatása erősebb, mint a tényleges jelentésük. • Érzékszervi és testi tapasztalatok: „torokban kanon”, „fázva bőrig ázva”, „forró tested alatt” – ezek az érzékelésre utalnak, testiség, érzetek jelennek meg. • Technikai és modern elemek: „tekno”, „horsepower”, „klaviatúra” – a modern világ elemei beépülnek ebbe az álomszerű szövegbe, mintha keveredne a múlt és a jelen, a természetes és a technikai világ. • Káosz, feszültség és oldódás: „tömeg iszony”, „sikoly félholtan”, majd „Ég kegyelme” és „mindenki alhat” – a szöveg íve mintha egy belső feszültségből indulna és a végén megnyugvás, béke felé tartana. Összességében: ez egy szabadvers jellegű szöveg, amely inkább hangulatokat, belső képeket és asszociációkat kelt, mintsem konkrét történetet mesélne el. Olyan, mint egy álomnapló, ahol egymás után villannak fel a gondolatfoszlányok, szavak, érzések, képek. Ha szeretnéd, szívesen átdolgozom ezt a szöveget egy adott stílusban (pl. verssé, dalszöveggé vagy értelmezhető prózává)."

Elküldve: 2025.04.08. 19:10 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: sorry a nagyon érdekes emlitesre meltoakat fogom csak megemliteni mindig abban reménykedem hogy egyszer magaraismer vki akiről írok a "lenyegesnel"Makkynel rauvoltottem autóból Pilisvörösvár körül hogy hajrá ugyanolyan jumbos meze van mint nekem ez utóbb derült ki ahogy magára ismert sorry bocs elnemulok némasági fogadalom!!!...

Elküldve: 2025.04.08. 19:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

T9 a tököm. Sehol nincs már T9. Utoljára 20 éve láttam T9-et telefonon. Szánj már rá fél percet hogy korrigáld az összevissza félregépeléseidet mielőtt elküldöd a nagyon fontos budapesti észrevételeidet meg a kövön sütött slam poetry-t mert kibaszottul semmi értelme annak amiket ideböfögsz. 10 hozzászólásodból 9-nek SEMMI ÉRTELME.

Elküldve: 2025.04.08. 18:59 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: t9megint szórakozik nem sokkal később az alacsony ezüst outis versenytempoban a gyors fehér fitnessest és lefelé a lila peckinges stravas arcot

Elküldve: 2025.04.08. 16:37 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@azaki71: "szóval láttál ma valakit, majd napokkal később ismét valakit? Ez több mint különös"

Elküldve: 2025.04.08. 16:37 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Ne röhögtessss!!! Beszarok! :-))

Elküldve: 2025.04.08. 16:34 azaki71 

• azaki71 avatar

@Tom77: Egyett tudok veled érteni. Én a környékemen lévő rejtet eredei útvonalakat szeretem felfedezni. Biztos más emberek is ismereik ezeket az útakat, pld az erdészet egyes emberei, vadászok..stb. Elmondhatom, hogy ezeken az útakon, a 2- 3 óra tekerés alatt, általában senkivel nem találkozom. De egy nyári szezonban is egy kezemen meg tudom számolni azt, hogy mennyi alkalommal találkozom össze valakivel. Nyilván ha turista utakat, vagy átkötő utakat, eredi látnivalókat érintek, ott már vannak emberek, de az, hogy érintek-e ilyen helyeket, az mindig az aktuális hangulatomtól, vagy szükségletektöl függ (étel vagy vízvételezés). Összeségében én is szeretek egyedül tekerni, mert nehezen alkalmazkodom másokhoz, de néha egy tekeréssel egybekötött beszélgetős, út is jó lehet onlyanal, akivel nagyjából egy nevezön van az ember.

Elküldve: 2025.04.08. 16:34 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: (ツ)

Elküldve: 2025.04.08. 16:20 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Hm... Volt ilyen élményem. Az egyetlen apró bökkenő az volt ezzel kapcsolatban, hogy hajnalban hasmenésre ébredtem. Ami egy többnapos túrán határozottan nem jó dolog.

Elküldve: 2025.04.08. 14:48 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: szóval láttál ma valakit, majd napokkal később ismét valakit? Ez több mint különös

Elküldve: 2025.04.08. 13:36 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: láttam ma délelőtt petofi Sándor utca 5ker egy fekete bukósisak fekete ruhájuk outid ezüst vagy vaj bringa piros felirat elég szép tempóban ment Erzsébetet felé Utána napokkal ugyanott lefelé a lila stravas bikepackinges outis srác Illetve egy fehér trekinges szinten felfelé jó tempo amatorhoz kepest

Elküldve: 2025.04.08. 12:51 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Nincs is jobb érzés mint amikor 120-150 km-t letekersz egy romvárért, amit már legalább száz éve, sehol sem jegyeznek vagy csak komolyabb vártörténeti beszámolókban tartják számon esetleg, szóval közel egy nap után odaérsz, nehéz batyuval ellátogatsz, hogy végre ott lehess és sátrazz majd a természetben egy éjszakát a hegy tetején, de kipakoláskor mégis azt veszed észre, hogy ugyan azt gondoltad, hogy az efféle program arra a napra, egyedül a tiéd de hamar kiderül, hogy mégsem..(ツ)

Elküldve: 2025.04.08. 12:20 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Hát pedig én ilyen vagyok.. És már elég régóta, annak ellenére, hogy azóta bizony velem elég sok minden történt, és mégis..

Elküldve: 2025.04.08. 12:18 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Többnapos utakra célszerű egyedül menni, mivel nem kell másokhoz alkalmazkodnod. Szeretnék húsvétkor eurovelozni. Nem hiszem, hogy sok ember azzal tölteni a hétvégéjét, hogy egész nap nyeregben van és a prérin alkszik.

Elküldve: 2025.04.08. 06:37 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én is abból a fajtából vagyok, aki egyedül szeret bringázni, természetesen ez alól kivétel, ha barátnőm is szeretne jönni velem, de a többnapos utakra az utóbbi években, már általában egyedül megyek. Eleve sehol nem vagy egyedül, mert bárhonnan indulj is, sehol sem tudsz úgy igazán egyedül lenni, ez ugye még egy lakatlan szigeten sem menne, mert ott sem volnál egyedül, max mint ember lennél csak te, minden más azonban ott is adott volna. A természet és az élő környezet pedig mindenütt jelen van, legyen az a szárazulat vagy a víz, de akár a levegő is ugyanez, ergo teljesen egyedül sehol sem lehetsz, ha tévednék az már egy általunk még nem ismert új dimenzió lenne..

Elküldve: 2025.04.08. 02:25 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: Bianchi mozgalom szentFaradon a püspök szentelt vizet ald ott Varázs izgalom kegyelmi mámor bor csöppen ott torokban kanon Fataliga Száraz tekno mikor leszel te gyümölcsöt termo szemed vizenyős S távolba reved szent perceket eloidezed delben kenyur vagy Vazul torbe csaltak porciod alul döbbenet egbolt lelked félhold kés kasza kész a szablya nem kell az üres tekintetű félhold Esőben fázva bőrig azva tipeg a horspower pata ujj gyurod a klaviatúra szoprán urt tömeg iszony gyermeki sikoly félholtan égbe szokve ehkoppon at lelked csodát tested felüdülést var Ég kegyelme zivatar felleg folyékony tetovalaskent testemen jelenj meg egcsepp ajka forró testet altat Függöny szemredony le az ég alatt mindenki alhat

Elküldve: 2025.04.07. 21:34 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Így van. Az erdei útakon lényegében senki nem zavar, ezért is kapcsol ki sokkal jobban. Rádásul sokkal változatosabb is.

Elküldve: 2025.04.07. 21:31 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Nem szeretem a szervezett, sem a tömeges turákat.

Az én fejemben az volt, hogy azok a barátok, akikkel annó bulizni jártunk, és most is rendszeressen kerékpároznak, továbbá már a gyerekek is kirepültek náluk, megnyugodnak mint én, és kedvük lesz a csendes, nyugodt erdei kerékpározáshoz. De nem vagyun egyformák, mindenkinek más a motivácíója 50 felett, nekik versenyzés, nekem a nyugalom. Augy az idöt, óraszámot ök is bele teszik, csak nyomják órszáguton.

Én vagyok a kisebbség a társaságból, biztos lelkileg korán vénülök:-)

Elküldve: 2025.04.07. 20:13 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@azaki71: a túrázgatás meg a kompetitív szellem általában nem összeegyeztethető. Ha a fittség, neadjisten fejlődés a cél és az embernek családja van meg különböző elfoglaltságai, abba nem nagyon fér bele a "céltalan random tekergés meg-megállva", nem lebecslően értem csak hát ez van. Ha túrázgatni szeretsz, keress túrázgatós bringásokat. Van egy csomó szervezett esemény is, szép helyeken, belföldön. Én tuti eljárkálnék a helyedben. A túrarendezvények felfutóban vannak, azt vettem észre. Sőt, nem csak felfutóban hanem a kerékpár szempontból méltatlanul elhanyagolt lapos alföldön is nagyobb tekergős élet van mint pár éve.

Elküldve: 2025.04.07. 20:11 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Montizni jobb, mert forgalomtól (és széltől) mentes utakon lehet haladni.

Elküldve: 2025.04.07. 18:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: nekem csak az erdő latszata maradt ha valaki mutatna egy kis folddarabot Pesten ahol erdozni lehetne akkor nagyon orulve meglepodnek;)

Elküldve: 2025.04.07. 18:25 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: nálunk hungarocell pelyhek hulltak a körforgalom ahol nap mint nap tekerek tele volt olyannal elején én is néztem mi a franc....

Elküldve: 2025.04.07. 17:12 azaki71 

• azaki71 avatar

Én meg arra jöttem rá, hogy "csak én" vagyok az aki szeret erdökben és mezőgazdasági föld utakon kerékpározni, ahol körül vezse a természet., és nincs autós forgalom. "Mindeki" órszáguti kerékpározik, "mindenki" csak a sebességet és egymást hajszólja, na és szidják az autósokat :-) Azt hittem, hogy 50 éves korom felett majd lesz néhány régi kerékpáros cimborám, aki szivesssen biciglizget a természetben kikapcsolodáskép, de inkáb azt látom, hogy kapu zárási pánik van a korosztályomban, és meg akarják nyerni azokat a versenyeket, amiket fiatalon sem tudtak.

Elküldve: 2025.04.07. 17:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hószállingózásban jöttem haza a melóból ma! Először azt hittem hogy a fák virágainak szirmai szállnak a szélben. Elvégre +7 fok volt ma. Aztán láttam hogy hoppá, ezek apró hópelyhek.

Elküldve: 2025.04.07. 15:40 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Kiérződik az akcentus a szövegből. :-) A tavalyi 34,5 fok után úgy látszik idén az április 5 fokot tartogat a szatyrában.

Elküldve: 2025.04.06. 21:56 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: lehet de én egy mondatot sem értek belőle, nemhogy az egészet összefűzve.

Elküldve: 2025.04.06. 19:51 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Szerintem ez leginkább egy jellemrajz akart lenni az egész Magyar társadalomra sajnos. Nem csak a kerékpárra...

Elküldve: 2025.04.06. 19:39 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: igen mert ékezeteket kötöjeleket nem használok meg okostelefonrol t9szerű a jelleg bocs

Elküldve: 2025.04.06. 18:54 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hát ezt sem sikerült dekódolnom.

Elküldve: 2025.04.06. 17:33 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: nem akarok "beleszallni" távol álljon tőlem de itt vizfejuseg van a szövi alatt elhal minden nálunk egy országgal nyugatabbra mert megy minden bringaszempontbol korrektebb jobban távol álljon tőlem de mintha itthon a" nagyok" mint művészetben irodalomban mit műveket tehát a nagyok orizgetik ülnek az eredményeiket a feltorekvoeket személy elleni sertések veszik csak látszólag engedik feltorekedni beerni esetleg profi a válni (erre már Jézus is ki volt bukva kétezer évvel előtt hogy az ilyen emberek a mennyország elott/kapujában csak torlaszok és ezt teljes joggal mondta....) vilagi szempontból ilyen"Colom-nak" torlaszok ezek az emberek a sekélyes vizet a kozepszeruseget a morzsát engedik a profizmus kulcsa az ő zsebünkben lapul jó melyen

Elküldve: 2025.04.06. 17:20 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: javítom nem beggy hanem inkább vaskosabb sportars akit láttam a héten Pest Orczy tér gondolom megy kőbányai út felé ossztelos matt zöld canyon ruházata mint a "caja-rual" csak montiban zöld fehér kicsit testesebb sportars kétszer háromszor láttam már a kőbányai úton jarmujavito felé masfelmisis a gép ara: nagyszerű legalább teker

Elküldve: 2025.04.04. 15:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: dropper az településen kívüli "terep-ules"?!?

Elküldve: 2025.04.04. 14:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: láttam egy magellan piros fehér outi teloval egy "agostonkulseju srac"fekete fehér bringa sztem meridián uae mezben mindketten a szabadsághoz budai hidfoje gellert hegy tér irányában illetve egy törpe embert törpe outival a kalvinon Astoria felé Illetve sétálva egy "borbely indítani hasonmast"spaniellel massimo dutti bol vagy előtt a fashion street volt deák Ferenc utca alsó sarka

Elküldve: 2025.04.04. 14:09 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: dare Der e magyarszovetsegi kapitany

Elküldve: 2025.04.03. 17:55 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Aha, van egy 50 mm-es telóm, és szeretnék vele valamit kezdeni.

Elküldve: 2025.04.03. 14:58 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Tehát végső soron építenél belőle egy montit, csak fos koskormánnyal. Ennek a gravelpimpelésnek annyira semmi értelme. Gravel teló meg dropper, vastag gumi (wtf) hagyjuk már. Monti.

Elküldve: 2025.04.03. 10:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@opp: 52 cm a nyeregcső, ami erősen cyclocrossos. Droppert szerettem volna rá rakni, de sajna túl hosszú a nyeregvázcső és nincs dropper 30 mm rugóúttal. Pontosabban létezik rá sufni megoldás, de elégedett vagyok vele a jelenlegi formában.

Mivel nem olajos fék van rajta, szerintem nem fog elmenni értelmes áron. Ha nálam maradna, akkor jövőre tennék rá nagyobb kerekeket, grx di2-t és príma versenygép válna belőle. Lehet gravel teelszkópot is kipróbálnék benne. Ez utóbbi miatt lenne jobb keresni egy kevésbé versenyorientált vázat.

Elküldve: 2025.04.02. 15:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: láttam ma egy csodaszép ritka zoldesszurke rockymountaint xc merevfaru pár éves lehetett Bécsi uton

Elküldve: 2025.04.02. 10:31 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@fpeter: A gravelod biztosan megnézik lányok is többen. A montid viszont elég réteg bringa. De a megtekintésszámok nagyon mások.

Elküldve: 2025.04.02. 07:46 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: én 89 és 42 megtekintést látok a hirdetéseidnél

Elküldve: 2025.04.02. 00:51 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

Ez a hirdetőfigyelő funkció érdekes. 555-en látták az eladó gravel bicóm és 13-an a montim. Mikor siklott félre a terepbicózás?! :D

Elküldve: 2025.03.31. 21:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: ezt most magamra vettem..; ) nagy hüvelykujj kis billentyűzetek emiatt a sok hiba

Elküldve: 2025.03.31. 10:37 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Az internet sem való mindenkinek... :)

Elküldve: 2025.03.31. 03:04 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: csal a Kálvin téri bringaszamlalo az 500ezer évi az nem valós ropogós rolkeres motorost beleszamit csak azt a 20metert méri aki már a rádió utcájában fordul ki vagy a kalvinon egyenes Kecskeméti utca vagy balos azt nem méri mínusz 10szazalek a valós szám!!!

Elküldve: 2025.03.28. 18:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Jó móka volt 6+ óra tekerés után még egy 10 perces 6%-os emelkedő. Legalább született egy jó insta fotó a befutónál. Nem mosolyogtam.

Elküldve: 2025.03.28. 07:22 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: fú ne is mondd :D a Mátrában pont a cél előtt ért utol a kalapácsos ember az utolsó emelkedő alján, de olyan szinten hogy utána egészen a célig nem is bírtam felülni a bringára, egyszerűen az összes erő eltűnt a lábamból egy csapásra. Nagyon jó érzés volt a rengeteg ember előtt percekig felfelé cammogni a kanyargósra jelölt sípályán :D A célvonalon azért éppen átgurultam.

Elküldve: 2025.03.28. 01:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Tom77: tomtom hol a navigatorod a neved idezojelben szamkodra ered meg a nyelved vitezled tekerek vitezled a rendet busz felsorolása égő kerekekkel az égbe új ustokos lészen szilárdan a burkolat fránya magma láva kiontve kívánva Valter Maléter síkba kenve a Sós véres elegy így elkeszulve Csend! Mert a borokat száj alatt ha megered egy rendes kengyeles Nyál lany nyál nyer a nyáron porhos lepke sorosuveg s mez cseppeket nyeletkent kikanalaztak s lettem azzá:ki beszel

Elküldve: 2025.03.27. 21:30 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Még nem láttam, milyen utvonal lesz. A régi Hosszúhetényi MTB marathon szerintem jó volt.

De vissza az aktuális jelenbe, én még Márciusban nem tekertem olyan kevés km, mint idén. Folyton esik az eső amikor épp lenne rá szabadidöm, így még az asztfaltos tekerések is elmaradnak. Erdei útak meg totál felejtössek, mert az eső és az erdészeti munkagépek dagonyássá tették. (én csak száraz időben kerékpározom). A fékjeim tesztje is várat, hogy most akkor valóban sikerült megoldanom a problémát, vagy sem.

Elküldve: 2025.03.27. 18:39 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Hát ja, egy tároló járt itt is a lakáshoz mikor megvettem, megvan valahol a kulcsa, de én ott még nem jártam. A területe 1 m2 oda őszintén mit tudsz tenni, persze akár biztonságos akár nem, akár elférne amúgy akár nem, fel sem merült, hogy én oda bármit is pakoljak, nemhogy a bringákat..('-')

Elküldve: 2025.03.27. 18:24 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én szeretnék menni erre az új maratonra. Ex-pécsi lakosként kötelességemnek érzem a részvételt. Sajna szokásos körpálya lesz, de jobb mint a semmi. Plusz a helyszín miatt a cél az emelkedő tetején lesz, amit a Mátránál is utáltam. Sokkal jobb érzés egy flow lejtő után elérni a célt.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!