Társalgó.........2025

201-250 (364 hozzászólás)

Elküldve: 2025.03.31. 10:37 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Az internet sem való mindenkinek... :)

Elküldve: 2025.03.31. 03:04 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: csal a Kálvin téri bringaszamlalo az 500ezer évi az nem valós ropogós rolkeres motorost beleszamit csak azt a 20metert méri aki már a rádió utcájában fordul ki vagy a kalvinon egyenes Kecskeméti utca vagy balos azt nem méri mínusz 10szazalek a valós szám!!!

Elküldve: 2025.03.28. 18:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Jó móka volt 6+ óra tekerés után még egy 10 perces 6%-os emelkedő. Legalább született egy jó insta fotó a befutónál. Nem mosolyogtam.

Elküldve: 2025.03.28. 07:22 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: fú ne is mondd :D a Mátrában pont a cél előtt ért utol a kalapácsos ember az utolsó emelkedő alján, de olyan szinten hogy utána egészen a célig nem is bírtam felülni a bringára, egyszerűen az összes erő eltűnt a lábamból egy csapásra. Nagyon jó érzés volt a rengeteg ember előtt percekig felfelé cammogni a kanyargósra jelölt sípályán :D A célvonalon azért éppen átgurultam.

Elküldve: 2025.03.28. 01:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Tom77: tomtom hol a navigatorod a neved idezojelben szamkodra ered meg a nyelved vitezled tekerek vitezled a rendet busz felsorolása égő kerekekkel az égbe új ustokos lészen szilárdan a burkolat fránya magma láva kiontve kívánva Valter Maléter síkba kenve a Sós véres elegy így elkeszulve Csend! Mert a borokat száj alatt ha megered egy rendes kengyeles Nyál lany nyál nyer a nyáron porhos lepke sorosuveg s mez cseppeket nyeletkent kikanalaztak s lettem azzá:ki beszel

Elküldve: 2025.03.27. 21:30 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@fpeter: Még nem láttam, milyen utvonal lesz. A régi Hosszúhetényi MTB marathon szerintem jó volt.

De vissza az aktuális jelenbe, én még Márciusban nem tekertem olyan kevés km, mint idén. Folyton esik az eső amikor épp lenne rá szabadidöm, így még az asztfaltos tekerések is elmaradnak. Erdei útak meg totál felejtössek, mert az eső és az erdészeti munkagépek dagonyássá tették. (én csak száraz időben kerékpározom). A fékjeim tesztje is várat, hogy most akkor valóban sikerült megoldanom a problémát, vagy sem.

Elküldve: 2025.03.27. 18:39 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Hát ja, egy tároló járt itt is a lakáshoz mikor megvettem, megvan valahol a kulcsa, de én ott még nem jártam. A területe 1 m2 oda őszintén mit tudsz tenni, persze akár biztonságos akár nem, akár elférne amúgy akár nem, fel sem merült, hogy én oda bármit is pakoljak, nemhogy a bringákat..('-')

Elküldve: 2025.03.27. 18:24 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én szeretnék menni erre az új maratonra. Ex-pécsi lakosként kötelességemnek érzem a részvételt. Sajna szokásos körpálya lesz, de jobb mint a semmi. Plusz a helyszín miatt a cél az emelkedő tetején lesz, amit a Mátránál is utáltam. Sokkal jobb érzés egy flow lejtő után elérni a célt.

Elküldve: 2025.03.27. 18:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Külföldön aranyáron van a lakhatás! Már az is kisebb luxus, hogy egyedül lakik az ember. Ha lenne egy második szobám, akkor azt berendezésném sportszobának. Konditerem, bringák stb. Pincében/közös helyiségben nem teljesen biztonságos bringát tartani. Arra gondoltam, hogy a nem használat bringákat eldobozolom és akkor egymáson lehet tárolni.

Elküldve: 2025.03.27. 18:00 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: "Kerékpározni hivatásból nem éri meg." Kivéve ha futár vagy! :D Vagy postás. De azt talán nem is nevezném kerékpározásnak.

Elküldve: 2025.03.27. 17:42 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: A 34 az tényleg karcos mivel erősen helyigényes hobbink van.. Nemrég még nekem is fejtörést okozott a, na és a bringákat hová fogod tenni kérdés, de az enyém végül 49 m2 és 2 szobás lett, így ha majd egyszer megszalad, elfér akár egy negyedik is:-)

Elküldve: 2025.03.27. 16:42 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: de jó végre valami minden megmozdulasnak versenynek ha meg a legkisebb eldugott amatőr falujaban mert életben tartja a remenyt!!! RAdasul szeptember végére talán még sokan itt lesznek és nem nyaralnak

Elküldve: 2025.03.27. 16:32 azaki71 

• azaki71 avatar

Ismét képbe került Pécs és a mecsek? (XCM)

https://www.temposport.hu/odin/rendezvenyek/adatlap?list=410

Elküldve: 2025.03.27. 16:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Volt egy interjú profikkal, hogy kinek hány bringája van. Volt akinek, egy darab sem, mert hivatalosan a csapatához tartozott. Szóval kijelenthető, hogy sok profi kerékpár nem engedhet meg magának egy kerékpárt. :-)

Megirdettem pár bicót, de úgy látom, hogy a mostani gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy akárcsak nullszaldósan is eladjon az ember egy kerékpárt. Persze nem gond, ha téli edzővasként nálam maradnak. Csak a 34 m2-es lakás némi logisztikai gondot okoz. Főleg, hogy két dobozolt váz is van nálam.

Elküldve: 2025.03.27. 15:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Amúgy igen, 80-as vagyok. Tavaly már TOP6-ba se fértem be Fogaskerekűn. :) (Ott 18+ és kész. Nincs korosztály.)

Kerékpározni hivatásból nem éri meg. Még országúton se. MTB persze még (sokkal) rosszabb. Még külföldön (tőlünk Ny-ra) se nagyon. Itton fociban megye III kategóriában simán keresel annyi pénzt, mint a profi II. osztály minimálbére! Mondjuk negyed annyi, vagy még kevesebb befektetett óraszámú munkával! Sima konti szinten már elég jónak kell lenned ahhoz, hogy elérd azt a fizut. Ráadásul ez 7x24-es munka lényegében. Az összes szabadidőd mondjuk 3 hét az egész évben. Beleértve a hétvégéket is! :) Nem vonzó pálya. A női TdF mezőny talán harmadának van mellette másik állása is! Erről volt már több cikk is. Ha nem vagy a TOP20-ban mondjuk, akkor kb. éhenhalás kategória! De inkább nem folytatom.

Elküldve: 2025.03.26. 20:42 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: taposópedál ma akkor Bringavilág Bogár gabi juhász zsolt cubecsömör edzőtábor salgotarjánban Valter Tiborékkal-ftc vel edzőtábor Mátra gyönyörű idöszakok voltak-erősnek éreztem magam és " talán" az is voltam milin erőnléti edzés futás lépcsőzés napi két edzés

Elküldve: 2025.03.26. 20:39 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@fpeter: tmobil topmaratonon korszakon nőttem fel azóta számomra nincs"pazar"verseny idehaza nemtudom kiégtem kétévalatt heti kábé 650-700kmmel plusz verseny vagy 10es 11es esztergom dorog kerülő"Flórián téri edzés" SpeczViktor Kusztor Lobmayer Berkesi Lengyel azok voltak a szép idők....manapság ha megyek masfél órát egyhuzamba de azokat is kaja/ital -kieg nélkül "szerelemből" maradt a kerékpározás

Elküldve: 2025.03.26. 20:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: A monti sportban egyáltalán nincs pénz. A magyar montisok 90% átigazol(t) országútra. A maradék 10% meg abbahagyja, mert nem olyan tehetséges, hogy egy kiélezett nemzetközi mezőnyben helyt álljon. Meg nem is feltétlen baj, ha az ember a sport szeretetéért csinálja. Nem hiszem, hogy sokan örülnének, ha müzlin és géleken élnének. Meg egy 3-4 hetes edzőtábor alatt 80k-100k méter szintet összegyűjtenek. Oké, hogy a kerékpár futáshoz képest sokkal kímélőbb sport, de nem túl egészséges ez az életmód hosszútávon.

Az ivótasak ugyanúgy működik, mint a kulacs. Ha kifogyott újra kell tölteni. :D Egy idő után tudja az ember, hogy mikor mennyit kell innia. Télen 1,5 liter valószínűleg sosem fog elfogyni. Nyáron 1-2 órát kibír. Kulacsot is ugyanúgy után kell tölteni, mint a tasakot.

Elküldve: 2025.03.26. 19:49 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@MJ_: tapasztalat

Elküldve: 2025.03.26. 18:15 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: ezt más is látja vagy csak én?!? AI:a te szemszögi szerepedből feltehetőleg Csak Te.... kivéve ha valaki nem ül melletted

Elküldve: 2025.03.26. 18:14 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@MJ_: a végén sípol vagy penész ízt ad ki...enyém bepenészesedett

Elküldve: 2025.03.26. 16:50 MJ_ 

• MJ_ avatar

@fpeter: Ivózsáknál, menet közben honnan lehet tudni, hogy mennyit ivott az ember?

Elküldve: 2025.03.26. 16:10 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: 18evesek nyerik.mar két éve az elozd meg fogaskerekut 23ban talan Te is indultál ha jól láttam és h 80as születésű vagy

Elküldve: 2025.03.26. 15:53 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: A legkézenfekvőbb oka ennek, hogy én akkor kezdtem az egészet, amikor sok profi már abbahagyja (27)! 32 körülre értem a "csúcsra". Egy 32 éves amatőr, hiába vannak jó számai, nem kell már senkinek! Pogacar számait meg nem tudtam. Csak egy "átlag" profiét. :) De azt ma már 18 évesek is halomra tudják! :) Hát ennyi. Korábban meg nem tudtam kezdeni, mert egyszerűen nem volt rá lehetőségem.

Elküldve: 2025.03.26. 15:26 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: számomra az a fura hogy 6plusz ora tekerést is bir Makky miért nem lett profi...akkora tapasztalattal is bír...mint sokannyiunk összegyúrva

Elküldve: 2025.03.26. 11:52 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: nem lőtyölöm én a hideg vizet, van már annyi élettapasztalatom hogy kb fél-egy korty elég egyszerre menet közben. :)

Elküldve: 2025.03.26. 11:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Az 5 foknál hidegebb víz nem tesz jót a torkodnak. Miután áttértem az ivótasakra, kulacsot csak kiegészítőként használok. Télen-nyáron jobbnak tartom. Most egy olyan ivótasakot használok, ami három különbözőből lett összeralegózva (zsák, szelep, harapógumi).

Elküldve: 2025.03.26. 11:16 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Nincs sajna ideális téli bringás cipő. Sétálásnál/túránál folyamatosan mozognak a lábujjak és nincs menetszél. Bringázásnál csak tapos az ember, hiába mozgatod a lábujjaid, nem tudnak elég energiát termelni. Tovább rontja a helyzetet, hogy igen izzadós típus vagyok. Szóval hiába meleg a cipő, ha vizes lesz a zokni ugyanúgy fázni fog az ember.

Ami bevált idén: 5-15 fok között téli bringás cipő, 5 fok alatt rá egy kamásli. A kamásli akár 1 órával is ki tudja tolni a komfortidőt. Így az idei téli tekeréseim átlaga 2 óra körül volt. Bár fontos hozzátenni, hogy az edzések 1/3 súlyzós edzés, 1/3 pedg futás bringa mellett.

Ez a három sport eléggé különböző, szóval gyenge bringás, gyenge testépítő, és gyenge futó vagyok. Viszont montis szempontból az erős felsőtest/core/glutes, és futóvádli előnyös. Nem csak az alacsony súly/erő számít, hanem a lejtőző képesség is.

Elküldve: 2025.03.25. 19:30 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Volt olyan hogy tűzforró vízzel indultam el és félig befagyott mire hazaértem :)

Elküldve: 2025.03.25. 19:16 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: A pia egyszerű kérdés: van egy sima fél literes termo kulacsom, ami befér a kulacstartóba. Ebbe forró tea. Ezt kb. 45 percnél meg kell inni mindet egyszerre (nincs szopókája, menet közben nem lehet már inni belőle). Akkor ideális kb. 30 fokos. A téli mez zsebében pedig a tervezett időtartam függvényében viszek még 1, vagy 2db vákumtermoszt. Tipikusan 1x0,5 liter, 1x0,75l, 2x0,5l, vagy 0,75+0,5, de elfér a zsebemben még az 1l+0,75l is! (Nem is kényelmetlen egyáltalán. Mondjuk ragasztottam rá polifoam-ot, hogy a gerincemet ne nyomja.) Abban is forró tea. Az még 5 óra után is forró! Abból szoktam feltölteni a termo kulacsot és kb. 10 perc múlva pont iható hőmérsékletre hűl. Így mindig meleget iszok! :) Mivel én nem izzadok, így 1,7 literrel el tudok menni akár 6 órát is télen (télen azért annál többet nem megyek)! A legnagyobb (literes) termoszomat már nem is használom. (Csak régen kellett. Akkor még többet ittam, de most már nem kell annyi.)

Elküldve: 2025.03.25. 17:53 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: motorosok/futárok szoktak ilyen szerkezettel csapatni pest utcáin nálunk a jelen(kor)ban ben

Elküldve: 2025.03.25. 17:40 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: volt a Speciár Viktorékkal amikor még ő edzett/versenyeztem megdermedt a kulacsban az izos víz Budakalászon amikor a florián téri edzésről jöttünk haza

Elküldve: 2025.03.25. 17:09 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Ez is olyan egyéni dolog. 5C fok alatt, nekem lábfejem egy óra tekerés után már lefagy, bármivel is probálkoztam az elmúlt években. 4 évvel ezelött vettem 2500ft ért a Tescto-ban egy vastag téli kesztyűt, aminek börrel erösitett a tenyér része. A legjobb döntés volt, tökéletessen bevált kerékpározáshoz és soha nem fáztak bene az ujjaim, vagy a kezem. De tényleg egyéni, hogy kienk mi válik be, és kinek melyik végtegja mire érzékeny.

Apropó, a folyadék potlást nagy hidegben hogy oldod meg egy 3-4 órás uton? Az egy dolog, hogy minden kulacs kihűl két óra alatt, de a hidegben inni sincs kedvem.

Itt tavasz, mi meg a hidegről beszélünk :-))

Elküldve: 2025.03.25. 16:20 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

A képen egyébként ott a cipő megoldás is fpeternek! :) Az a Lake-nek a legdurvább modellje! :)

Elküldve: 2025.03.25. 16:19 Makky 

Elküldve: 2025.03.25. 16:17 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Engem nem nagyon érdekel, hogy néz ki valami, ha működik! :) Amit linkeltél az mondjuk a vicc kategória. Vannak ebből sokkal komolyabb, szigetelt cuccok is. Persze mindegyik egyenes kormányra. Alaszkában nem is látsz nélküle fatbike-ot! Amúgy én azért is megyek egyenes kormányos MTB-vel télen, mert egy vastag síkesztyűben sokkal kényelmesebb. Sőt a fékváltókart szinte lehetetlen már azokkal kezelni. Viszont én szeretem a kormányszarvat is. Azzal pedig nem kompatibilisek ezek. Legalábbis nem találtam még olyat. Igazából ez az egy oka van annak, hogy még nem próbáltam ki. Lehet, hogy el kéne engednem a szarvat...

Elküldve: 2025.03.25. 15:27 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: Tudom hogy irtó hülyén néz ki de ilyesmivel nem próbálkoztál a kézfázás okán? https://newatlas.com/dribarz/39274/

Elküldve: 2025.03.25. 13:04 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Ezt tárgyaltuk már! Fűthető talpbetét a megoldás. És olyan cipő, amibe nem fülled be nagyon a lábad. Olcsóbb, mint Spanyolba költözni! :) Én anélkül már nem tudnék létezni télen! A kesztyű nagyobb probléma nekem sajnos. Abból még nem találtam sajnos jót. A fűthetőek egy szezon alatt tönkremennek. Anélkül meg nem létezik számomra elég meleg. Esetleg, amit a sarkkörön használnak, de az meg túl vaskos sajnos. :(

Elküldve: 2025.03.25. 09:44 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: a 4-5-6 órákat/nap még a jobbik eset... a 4-5-6 órákat/éjjel az abszolút lehetetlen kategória. A harmadik óránál leesnének a lábujjaim. :-) Spanyolországba kellett volna költöznöm. Ott kevésbé cudar a tél.

Elküldve: 2025.03.24. 17:25 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Én meg ezért megyek télen is 4-5-6 órákat/nap. :)

Elküldve: 2025.03.24. 16:53 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Nekem nyáron is általában nehezemre esett 1.5 óránál többet menni egyhuzamban, síkon is :) Csak úgy tudtam rávenni magam hogy olyan távolra mentem el itthonról ahonnan visszafordulva kijöjjön a tervezett táv/időtartam :)

Elküldve: 2025.03.24. 16:47 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Volt egyszer olyan, hogy a fékezésnél a tárcsa berezonált és valami irtózatos hangot adott ki magából. Valószínűleg nem jött ki jól egymással a fékbetét/tárcsa.

Más: Azért a téli 1,5-2 órás tekerések után igen nehéz átszoktatni a testet a 4-5 órásra. Maraton hosszútáv a cél, szóval van feladat a következő egy hónapra.

Elküldve: 2025.03.23. 14:50 azaki71 

• azaki71 avatar

A mai út fék tapasztalata. Első fék, a használt betétekkel, már az út elején, kb a negyedik normál fékezés után nyikorogni kezdet, fekete csíkot húzva a tárcsában. Az út szélén ki is vettem a használt betéteket, és a betétek felületének egy része is fekete, üveges lett.

Hátsó fék az új betétekkel, már az elején nagyon harapott, és ez késöbb is megmaradt és haza érve a féktárcsán nem volt nyoma szennyzödésnek. Remélem, hogy most már így is marad.

Ugy tünik, hogy a korábban beszerelt két új pár fékbetét valamikor olajat kapott, (Valószinüleg akkor, amikor a fékmunkahenger beragadt). Egyértelmü, hogy a csiszolás, áztatás, ..stb, segitségével ezeknek a betéteknek az anyagát már nem lehetett megmenteni, ezért nem is lett fékhatásom az fékmunkahenger javítása után. Így, lényegében, a két pár új fékbetét alig 100km alatt kuka lett.

Elküldve: 2025.03.22. 20:47 azaki71 

• azaki71 avatar

@opp: Oké, köszi a tippet.

Elküldve: 2025.03.22. 18:45 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@azaki71: esetleg nézd meg tesztkör után, hogy mennyire levegősödik. 1x egy avid szívatott hasonlóan, ott a felső munkahengerven volt némi tömítetlenség. Organikus betétnél 1x sikerült kiégetni, szinteresnél simán működik a dolog. Volt pár sram fékem, ismerem a folyadékszivárgás minden áldását :)

Elküldve: 2025.03.22. 15:57 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Én még soha nem probáltam kiégetni belőle a szennyezödést, de nem is volt rá szűkségem. Videókat láttam már róla, de nem tudom, hogy hol az a hőmérsékleti határ, ahol a szennyeződések kiégnek, de a betét anyagát rögztitő "ragasztó" szemcsék még nem. Egy leválló felületű betét nem lenne jó menet közben.

Elküldve: 2025.03.22. 14:56 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Én is rögtön az anyag (tárcsa) egyenetlen vastagságára gondoltam, mert az a leglogikusabb oka a rángatásnak. De tolómérővel körbemérve egyszerűen nem találtam ilyen pontot rajta sehol. Szóval nem tudom. Mikrométeres eltérés pedig szerintem már túl kicsi, hogy ilyet okozzon. Ráadásul nem kicsit rángatott, hanem használhatatlan volt! Vizes időben elsőkeréken szerintem az első picit nagyobb fékezésnél esés lett volna belőle.

Nekem volt olyan (szerintem olajat kapott betét volt az is), hogy indulásnál gyenge fékhatás. Aztán, ha olyan helyen mentem, ahol jól fel tudtam melegíteni, akkor utána megjött a harapós fékerő! Ami kitartott az egész edzés végéig. Viszont másnápra mindig újra elment Legközelebb akkor kipróbálom én is, hogy mit csinál ilyenkor, ha vízzel meglocsolom. Most éppen nincs ilyen betétem. Meg tűz fölött kiégetést is kipróbálom majd. Kukába szánt betétnél már úgyis mindegy alapon, egy próbát megér. Ti próbáltátok már?

Elküldve: 2025.03.22. 14:12 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Most már a következőkre is ügyelj: -mosás előtt húzd le ronggyal a retket a hajtásról amennyire tudod -sose a hajtás felőli oldalról csapasd a bicajt a slaggal -láncolajozásnál "a kevesebb mindig több" elv, a fújós sprayt felejtsd el (de gondolom úgyse azt használsz) -sártócsáknál kerüld az olajosakat, akár aszfalton, akár földúton -ha lehet ne használj ilyen-olyan waxokat vagy szilikont a váz törölgetésére, kenegetésére -ellenőrizd a fékkarok tartályát,mennyi olaj tűnik el egy-egy tekerés után, és hogy a fékkarból szivárog-e vagy máshonnan (sosem szabad csurig tölteni,különben valahol ki fog préselődni használat közben a felesleg).

A zsebkendős próba szerintem nem mutat semmit mert ez így nem szimulálja a menet közbeni erőhatásokat (dugattyúk menetirányba való megfeszülése fékezéskor meg ilyesmik)

Az is lehet hogy csak simán beégetted a tárcsát is meg a pofákat is. A hosszú, felengedés nélküli fékezések eléggé gyilkolják a fékrendszert, még hidegben is.

Elküldve: 2025.03.22. 12:25 azaki71 

• azaki71 avatar

A délelöt szereléssel telt. A féktárcsák felületébe annyira bele égett ez a fekete cucc, hogy azt hittem soha nem végzek, amire kicsiszoltam belőle. Még brigiciolal, féktisztitoval, végül vizzel is átmostam. (biztos ami biztos). A két szett új fékbetét felületén szintén ráégett üveges szerű fekete cuc volt, ezeket is felcsiszoltam, áztattam, megint csiszoltam, elmostam, száritottam és elraktam, hátha. De ha ezek anyagába mélyen beivodott valamikor a trutyi, akkor.....

Amíg ezeket a műveleteket végeztem, beraktam egy régi elkopott fékbetét szettet, a betétek között papir zsebkendővel, majd a fékkarokat behuzott állapotban rögzitetem és nyomás alatt hagytam, kb egy órán át, majd párszor rápumpáltam a fékkara és ellenöriztem. Nem észleltem olaj folyást.

Hátra beraktam az bonttatlan új betéteket, és elöre, egy megmaradt tavalyi, még használható betét került. Várom a következő tesztkört, hogy mit lesz vele 20 - 30km táv megtétele után, megmarad-e a fékhatás.

Elküldve: 2025.03.21. 22:19 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: szentelt viz;)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!