Társalgó.........2025

301-350 (489 hozzászólás)

Elküldve: 2025.04.07. 21:31 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@rcs2003: Nem szeretem a szervezett, sem a tömeges turákat.

Az én fejemben az volt, hogy azok a barátok, akikkel annó bulizni jártunk, és most is rendszeressen kerékpároznak, továbbá már a gyerekek is kirepültek náluk, megnyugodnak mint én, és kedvük lesz a csendes, nyugodt erdei kerékpározáshoz. De nem vagyun egyformák, mindenkinek más a motivácíója 50 felett, nekik versenyzés, nekem a nyugalom. Augy az idöt, óraszámot ök is bele teszik, csak nyomják órszáguton.

Én vagyok a kisebbség a társaságból, biztos lelkileg korán vénülök:-)

Elküldve: 2025.04.07. 20:13 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@azaki71: a túrázgatás meg a kompetitív szellem általában nem összeegyeztethető. Ha a fittség, neadjisten fejlődés a cél és az embernek családja van meg különböző elfoglaltságai, abba nem nagyon fér bele a "céltalan random tekergés meg-megállva", nem lebecslően értem csak hát ez van. Ha túrázgatni szeretsz, keress túrázgatós bringásokat. Van egy csomó szervezett esemény is, szép helyeken, belföldön. Én tuti eljárkálnék a helyedben. A túrarendezvények felfutóban vannak, azt vettem észre. Sőt, nem csak felfutóban hanem a kerékpár szempontból méltatlanul elhanyagolt lapos alföldön is nagyobb tekergős élet van mint pár éve.

Elküldve: 2025.04.07. 20:11 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Montizni jobb, mert forgalomtól (és széltől) mentes utakon lehet haladni.

Elküldve: 2025.04.07. 18:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: nekem csak az erdő latszata maradt ha valaki mutatna egy kis folddarabot Pesten ahol erdozni lehetne akkor nagyon orulve meglepodnek;)

Elküldve: 2025.04.07. 18:25 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: nálunk hungarocell pelyhek hulltak a körforgalom ahol nap mint nap tekerek tele volt olyannal elején én is néztem mi a franc....

Elküldve: 2025.04.07. 17:12 azaki71 

• azaki71 avatar

Én meg arra jöttem rá, hogy "csak én" vagyok az aki szeret erdökben és mezőgazdasági föld utakon kerékpározni, ahol körül vezse a természet., és nincs autós forgalom. "Mindeki" órszáguti kerékpározik, "mindenki" csak a sebességet és egymást hajszólja, na és szidják az autósokat :-) Azt hittem, hogy 50 éves korom felett majd lesz néhány régi kerékpáros cimborám, aki szivesssen biciglizget a természetben kikapcsolodáskép, de inkáb azt látom, hogy kapu zárási pánik van a korosztályomban, és meg akarják nyerni azokat a versenyeket, amiket fiatalon sem tudtak.

Elküldve: 2025.04.07. 17:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hószállingózásban jöttem haza a melóból ma! Először azt hittem hogy a fák virágainak szirmai szállnak a szélben. Elvégre +7 fok volt ma. Aztán láttam hogy hoppá, ezek apró hópelyhek.

Elküldve: 2025.04.07. 15:40 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Kiérződik az akcentus a szövegből. :-) A tavalyi 34,5 fok után úgy látszik idén az április 5 fokot tartogat a szatyrában.

Elküldve: 2025.04.06. 21:56 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: lehet de én egy mondatot sem értek belőle, nemhogy az egészet összefűzve.

Elküldve: 2025.04.06. 19:51 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Szerintem ez leginkább egy jellemrajz akart lenni az egész Magyar társadalomra sajnos. Nem csak a kerékpárra...

Elküldve: 2025.04.06. 19:39 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: igen mert ékezeteket kötöjeleket nem használok meg okostelefonrol t9szerű a jelleg bocs

Elküldve: 2025.04.06. 18:54 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hát ezt sem sikerült dekódolnom.

Elküldve: 2025.04.06. 17:33 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: nem akarok "beleszallni" távol álljon tőlem de itt vizfejuseg van a szövi alatt elhal minden nálunk egy országgal nyugatabbra mert megy minden bringaszempontbol korrektebb jobban távol álljon tőlem de mintha itthon a" nagyok" mint művészetben irodalomban mit műveket tehát a nagyok orizgetik ülnek az eredményeiket a feltorekvoeket személy elleni sertések veszik csak látszólag engedik feltorekedni beerni esetleg profi a válni (erre már Jézus is ki volt bukva kétezer évvel előtt hogy az ilyen emberek a mennyország elott/kapujában csak torlaszok és ezt teljes joggal mondta....) vilagi szempontból ilyen"Colom-nak" torlaszok ezek az emberek a sekélyes vizet a kozepszeruseget a morzsát engedik a profizmus kulcsa az ő zsebünkben lapul jó melyen

Elküldve: 2025.04.06. 17:20 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: javítom nem beggy hanem inkább vaskosabb sportars akit láttam a héten Pest Orczy tér gondolom megy kőbányai út felé ossztelos matt zöld canyon ruházata mint a "caja-rual" csak montiban zöld fehér kicsit testesebb sportars kétszer háromszor láttam már a kőbányai úton jarmujavito felé masfelmisis a gép ara: nagyszerű legalább teker

Elküldve: 2025.04.04. 15:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: dropper az településen kívüli "terep-ules"?!?

Elküldve: 2025.04.04. 14:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: láttam egy magellan piros fehér outi teloval egy "agostonkulseju srac"fekete fehér bringa sztem meridián uae mezben mindketten a szabadsághoz budai hidfoje gellert hegy tér irányában illetve egy törpe embert törpe outival a kalvinon Astoria felé Illetve sétálva egy "borbely indítani hasonmast"spaniellel massimo dutti bol vagy előtt a fashion street volt deák Ferenc utca alsó sarka

Elküldve: 2025.04.04. 14:09 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: dare Der e magyarszovetsegi kapitany

Elküldve: 2025.04.03. 17:55 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Aha, van egy 50 mm-es telóm, és szeretnék vele valamit kezdeni.

Elküldve: 2025.04.03. 14:58 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Tehát végső soron építenél belőle egy montit, csak fos koskormánnyal. Ennek a gravelpimpelésnek annyira semmi értelme. Gravel teló meg dropper, vastag gumi (wtf) hagyjuk már. Monti.

Elküldve: 2025.04.03. 10:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@opp: 52 cm a nyeregcső, ami erősen cyclocrossos. Droppert szerettem volna rá rakni, de sajna túl hosszú a nyeregvázcső és nincs dropper 30 mm rugóúttal. Pontosabban létezik rá sufni megoldás, de elégedett vagyok vele a jelenlegi formában.

Mivel nem olajos fék van rajta, szerintem nem fog elmenni értelmes áron. Ha nálam maradna, akkor jövőre tennék rá nagyobb kerekeket, grx di2-t és príma versenygép válna belőle. Lehet gravel teelszkópot is kipróbálnék benne. Ez utóbbi miatt lenne jobb keresni egy kevésbé versenyorientált vázat.

Elküldve: 2025.04.02. 15:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: láttam ma egy csodaszép ritka zoldesszurke rockymountaint xc merevfaru pár éves lehetett Bécsi uton

Elküldve: 2025.04.02. 10:31 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@fpeter: A gravelod biztosan megnézik lányok is többen. A montid viszont elég réteg bringa. De a megtekintésszámok nagyon mások.

Elküldve: 2025.04.02. 07:46 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: én 89 és 42 megtekintést látok a hirdetéseidnél

Elküldve: 2025.04.02. 00:51 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

Ez a hirdetőfigyelő funkció érdekes. 555-en látták az eladó gravel bicóm és 13-an a montim. Mikor siklott félre a terepbicózás?! :D

Elküldve: 2025.03.31. 21:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: ezt most magamra vettem..; ) nagy hüvelykujj kis billentyűzetek emiatt a sok hiba

Elküldve: 2025.03.31. 10:37 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Az internet sem való mindenkinek... :)

Elküldve: 2025.03.31. 03:04 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: csal a Kálvin téri bringaszamlalo az 500ezer évi az nem valós ropogós rolkeres motorost beleszamit csak azt a 20metert méri aki már a rádió utcájában fordul ki vagy a kalvinon egyenes Kecskeméti utca vagy balos azt nem méri mínusz 10szazalek a valós szám!!!

Elküldve: 2025.03.28. 18:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Jó móka volt 6+ óra tekerés után még egy 10 perces 6%-os emelkedő. Legalább született egy jó insta fotó a befutónál. Nem mosolyogtam.

Elküldve: 2025.03.28. 07:22 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: fú ne is mondd :D a Mátrában pont a cél előtt ért utol a kalapácsos ember az utolsó emelkedő alján, de olyan szinten hogy utána egészen a célig nem is bírtam felülni a bringára, egyszerűen az összes erő eltűnt a lábamból egy csapásra. Nagyon jó érzés volt a rengeteg ember előtt percekig felfelé cammogni a kanyargósra jelölt sípályán :D A célvonalon azért éppen átgurultam.

Elküldve: 2025.03.28. 01:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Tom77: tomtom hol a navigatorod a neved idezojelben szamkodra ered meg a nyelved vitezled tekerek vitezled a rendet busz felsorolása égő kerekekkel az égbe új ustokos lészen szilárdan a burkolat fránya magma láva kiontve kívánva Valter Maléter síkba kenve a Sós véres elegy így elkeszulve Csend! Mert a borokat száj alatt ha megered egy rendes kengyeles Nyál lany nyál nyer a nyáron porhos lepke sorosuveg s mez cseppeket nyeletkent kikanalaztak s lettem azzá:ki beszel

Elküldve: 2025.03.27. 21:30 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Még nem láttam, milyen utvonal lesz. A régi Hosszúhetényi MTB marathon szerintem jó volt.

De vissza az aktuális jelenbe, én még Márciusban nem tekertem olyan kevés km, mint idén. Folyton esik az eső amikor épp lenne rá szabadidöm, így még az asztfaltos tekerések is elmaradnak. Erdei útak meg totál felejtössek, mert az eső és az erdészeti munkagépek dagonyássá tették. (én csak száraz időben kerékpározom). A fékjeim tesztje is várat, hogy most akkor valóban sikerült megoldanom a problémát, vagy sem.

Elküldve: 2025.03.27. 18:39 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Hát ja, egy tároló járt itt is a lakáshoz mikor megvettem, megvan valahol a kulcsa, de én ott még nem jártam. A területe 1 m2 oda őszintén mit tudsz tenni, persze akár biztonságos akár nem, akár elférne amúgy akár nem, fel sem merült, hogy én oda bármit is pakoljak, nemhogy a bringákat..('-')

Elküldve: 2025.03.27. 18:24 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én szeretnék menni erre az új maratonra. Ex-pécsi lakosként kötelességemnek érzem a részvételt. Sajna szokásos körpálya lesz, de jobb mint a semmi. Plusz a helyszín miatt a cél az emelkedő tetején lesz, amit a Mátránál is utáltam. Sokkal jobb érzés egy flow lejtő után elérni a célt.

Elküldve: 2025.03.27. 18:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Külföldön aranyáron van a lakhatás! Már az is kisebb luxus, hogy egyedül lakik az ember. Ha lenne egy második szobám, akkor azt berendezésném sportszobának. Konditerem, bringák stb. Pincében/közös helyiségben nem teljesen biztonságos bringát tartani. Arra gondoltam, hogy a nem használat bringákat eldobozolom és akkor egymáson lehet tárolni.

Elküldve: 2025.03.27. 18:00 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: "Kerékpározni hivatásból nem éri meg." Kivéve ha futár vagy! :D Vagy postás. De azt talán nem is nevezném kerékpározásnak.

Elküldve: 2025.03.27. 17:42 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: A 34 az tényleg karcos mivel erősen helyigényes hobbink van.. Nemrég még nekem is fejtörést okozott a, na és a bringákat hová fogod tenni kérdés, de az enyém végül 49 m2 és 2 szobás lett, így ha majd egyszer megszalad, elfér akár egy negyedik is:-)

Elküldve: 2025.03.27. 16:42 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: de jó végre valami minden megmozdulasnak versenynek ha meg a legkisebb eldugott amatőr falujaban mert életben tartja a remenyt!!! RAdasul szeptember végére talán még sokan itt lesznek és nem nyaralnak

Elküldve: 2025.03.27. 16:32 azaki71 

• azaki71 avatar

Ismét képbe került Pécs és a mecsek? (XCM)

https://www.temposport.hu/odin/rendezvenyek/adatlap?list=410

Elküldve: 2025.03.27. 16:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Volt egy interjú profikkal, hogy kinek hány bringája van. Volt akinek, egy darab sem, mert hivatalosan a csapatához tartozott. Szóval kijelenthető, hogy sok profi kerékpár nem engedhet meg magának egy kerékpárt. :-)

Megirdettem pár bicót, de úgy látom, hogy a mostani gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy akárcsak nullszaldósan is eladjon az ember egy kerékpárt. Persze nem gond, ha téli edzővasként nálam maradnak. Csak a 34 m2-es lakás némi logisztikai gondot okoz. Főleg, hogy két dobozolt váz is van nálam.

Elküldve: 2025.03.27. 15:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Amúgy igen, 80-as vagyok. Tavaly már TOP6-ba se fértem be Fogaskerekűn. :) (Ott 18+ és kész. Nincs korosztály.)

Kerékpározni hivatásból nem éri meg. Még országúton se. MTB persze még (sokkal) rosszabb. Még külföldön (tőlünk Ny-ra) se nagyon. Itton fociban megye III kategóriában simán keresel annyi pénzt, mint a profi II. osztály minimálbére! Mondjuk negyed annyi, vagy még kevesebb befektetett óraszámú munkával! Sima konti szinten már elég jónak kell lenned ahhoz, hogy elérd azt a fizut. Ráadásul ez 7x24-es munka lényegében. Az összes szabadidőd mondjuk 3 hét az egész évben. Beleértve a hétvégéket is! :) Nem vonzó pálya. A női TdF mezőny talán harmadának van mellette másik állása is! Erről volt már több cikk is. Ha nem vagy a TOP20-ban mondjuk, akkor kb. éhenhalás kategória! De inkább nem folytatom.

Elküldve: 2025.03.26. 20:42 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: taposópedál ma akkor Bringavilág Bogár gabi juhász zsolt cubecsömör edzőtábor salgotarjánban Valter Tiborékkal-ftc vel edzőtábor Mátra gyönyörű idöszakok voltak-erősnek éreztem magam és " talán" az is voltam milin erőnléti edzés futás lépcsőzés napi két edzés

Elküldve: 2025.03.26. 20:39 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@fpeter: tmobil topmaratonon korszakon nőttem fel azóta számomra nincs"pazar"verseny idehaza nemtudom kiégtem kétévalatt heti kábé 650-700kmmel plusz verseny vagy 10es 11es esztergom dorog kerülő"Flórián téri edzés" SpeczViktor Kusztor Lobmayer Berkesi Lengyel azok voltak a szép idők....manapság ha megyek masfél órát egyhuzamba de azokat is kaja/ital -kieg nélkül "szerelemből" maradt a kerékpározás

Elküldve: 2025.03.26. 20:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: A monti sportban egyáltalán nincs pénz. A magyar montisok 90% átigazol(t) országútra. A maradék 10% meg abbahagyja, mert nem olyan tehetséges, hogy egy kiélezett nemzetközi mezőnyben helyt álljon. Meg nem is feltétlen baj, ha az ember a sport szeretetéért csinálja. Nem hiszem, hogy sokan örülnének, ha müzlin és géleken élnének. Meg egy 3-4 hetes edzőtábor alatt 80k-100k méter szintet összegyűjtenek. Oké, hogy a kerékpár futáshoz képest sokkal kímélőbb sport, de nem túl egészséges ez az életmód hosszútávon.

Az ivótasak ugyanúgy működik, mint a kulacs. Ha kifogyott újra kell tölteni. :D Egy idő után tudja az ember, hogy mikor mennyit kell innia. Télen 1,5 liter valószínűleg sosem fog elfogyni. Nyáron 1-2 órát kibír. Kulacsot is ugyanúgy után kell tölteni, mint a tasakot.

Elküldve: 2025.03.26. 19:49 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@MJ_: tapasztalat

Elküldve: 2025.03.26. 18:15 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: ezt más is látja vagy csak én?!? AI:a te szemszögi szerepedből feltehetőleg Csak Te.... kivéve ha valaki nem ül melletted

Elküldve: 2025.03.26. 18:14 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@MJ_: a végén sípol vagy penész ízt ad ki...enyém bepenészesedett

Elküldve: 2025.03.26. 16:50 MJ_ 

• MJ_ avatar

@fpeter: Ivózsáknál, menet közben honnan lehet tudni, hogy mennyit ivott az ember?

Elküldve: 2025.03.26. 16:10 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: 18evesek nyerik.mar két éve az elozd meg fogaskerekut 23ban talan Te is indultál ha jól láttam és h 80as születésű vagy

Elküldve: 2025.03.26. 15:53 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: A legkézenfekvőbb oka ennek, hogy én akkor kezdtem az egészet, amikor sok profi már abbahagyja (27)! 32 körülre értem a "csúcsra". Egy 32 éves amatőr, hiába vannak jó számai, nem kell már senkinek! Pogacar számait meg nem tudtam. Csak egy "átlag" profiét. :) De azt ma már 18 évesek is halomra tudják! :) Hát ennyi. Korábban meg nem tudtam kezdeni, mert egyszerűen nem volt rá lehetőségem.

Elküldve: 2025.03.26. 15:26 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: számomra az a fura hogy 6plusz ora tekerést is bir Makky miért nem lett profi...akkora tapasztalattal is bír...mint sokannyiunk összegyúrva

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!